Кога се усмихва бебето за първи път?

След контакта с очи ред е и на усмивката
4 яну 2013 13:10,
1
Кога се усмихва бебето за първи път?
източник: Reuters

Когато рутината по грижите за бебето започне да поглъща майката, за нея идва въпросът „Кога бебето ще се усмихне?“. Контактът с малкото дете за нея е важен, предвид жертвите, които прави за него. Усмивката на бебето е една от най-хубавите награди за усилията й.

 След като бебчо вече прави контакт с очи, ред е да се появи и другото популярно средство за отлично общуване с околните. Повечето бебета се усмихват за първи път между шестата и осма седмица след раждането си. Е, има и отличници, които го постигат и по-рано.
 
Усмивката не се появява „просто така“. Бебето се учи от вас, от първия ден от появата си, като наблюдава, имитира и запомня всяко изражение на лицето ви. Учи се на практика и усвоява нагледния материал бързо. Така че, ако желаете лицето на мъничето да грейне бързо, доставете му удоволствието да ви наблюдава по-често усмихнати.
 
Бебетата менят израженията си и упражняват различни гримаси още преди раждането си, така че ако вашето мъниче ви наблюдава с широко отворени очи, то най-вероятно ще може да отговори на усмивката ви.
 
За да го насърчите, ако нямате търпение да си общувате с него, избирайте подходящи моменти, в които е спокойно, бодро и с "будни" очички. Говорете му тихо и спокойно, като приближите лицето си фронтално, на разстояние около 30 см от неговото. Може да скъсите разстоянието, ако забележите, че то не е достатъчно за осъществяване на пълноценен контакт.
 
По принцип не бива да очакваме много от бебето. Не забравяйте, че през този период то страда от колики и въоще не му е до смях. Все още не е изградена и координация в движенията му. При всички случаи обаче бебето се нуждае от помощта ви, за да започне да усвоява уменията за общуването – да гледа лицето ви е част от неговите учебни занимания.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: усмивкаконтактбебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е момче ,веднага след като засуче!!!