Трикове за добро настроение от сутринта

При това лесни за изпълнение!
18 мар 2013 13:34,
3
Трикове за добро настроение от сутринта
Източник: Reuters

 Забелязали ли сте, че когато се чувствате благоразположени в сутрешните часове, останалата част на деня минава по същия начин? Когато със ставането нещата се подреждат, се чувствате спокойни и готови да посрещнете предизвикателствата на деня. И обратното, когато нещата тръгнат от леглото надолу с главата, проблемите ви се стоварват преди да се облечете, оставате кисели и сърдити до вечерта.

Е, добре, можем ли да променим тази тенденция и въпреки обърканото утро денят се превърне в слънчев? Ето няколко съвета на специалисти в тази насока:

1. Поглезете се

Отваряйки очи сутрин, вместо да отлагате алармата за ставане, помислете за 30 секунди какво бихте искали да направите за себе си – нещо мъничко и дребно, което ще ви достави удоволствие и после го изпълнете. Това може да бъде собственоръчно изстискан сок или да изпиете любимото си капучино с малко канела... Между другото, доказано е, че щипка канела и двойно кафе подобряват настроението, осигуряват бодрост и находчивост.

2. Фокусирайте се върху настроението си

Ставайки от леглото, поемете няколко пъти дълбоко въздух. Дори и да ви чака напрегнат ден, се опитайте да се съсредоточите върху усещанията си в момента. Представете си и си обещайте да реагирате по същия начин при всяка ситуация през деня.

3. Оценете състоянието си

Не скачайте веднага от леглото. Напротив, полежете и си дайте сметка дали не чувствате скованост. Ако е така, посветете 5 минути в упражнения за разстягане и дълбоко дишане. Това дава добър старт на деня.

4. Закусете

Започнете деня като осигурите на организма си енергия от полезните хранителни вещества на сложни въглехидрати и белтъчини. Например овесени ядки с мляко, препечени филийки от пълнозърнест хляб с крема сирене.

Останалите трикове можете да прочетете в Puls.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Евалата!!!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И накрая е станало 8:30 часа от моткане и мислене :D
1
0
 
25
 
! Отговори
От опит преди 11 години
Достатъчно е пищовът ми да се събуди сутрин на топло и влажно място и целият ден ми е едно такова леко на душата и тялото.