Какво се случва, когато преядем?

Възможно е да се появи задух
24 яну 2016 13:56,
4
Какво се случва, когато преядем?
Източник: Reuters, архив

Преяждането, най-общо казано, е консумация на по-големи количества храна, в сравнение с енергията, която можем да изразходваме. Когато загубим контрол върху консумацията на необичайно големи количества храна, може да се говори за склонност към преяждане. Епизодите на неконтролируемо ядене могат да бъдат симптом на компулсивно преяждане. 

Размерът на стомаха е с размер колкото юмрука ни. И когато го „натъпчем“ с прекомерно количество храна, той се разширява отвъд естествения си капацитет, което неизменно предизвиква чувство на тежест и дискомфорт. 

Когато храната е вкусна, ние често не просто преяждаме, но и се храним с бързи темпове. Това води до поглъщане и на повече въздух, резултатът от което е хълцане и оригване. Газираните напитки също могат да доведат до оригване. Разширеният стомах може да притисне белия дроб, което да причини задух.

Повече за начина, по който преяждането се отразява на организма, четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
12
 
! Отговори
мамин Дебелян преди 8 години
Аз като се наплюскъм клепачите ми натежават....пулса ми се забавя и заспивам като мечка!От време на време се пробуждам и изпускам насъбралия се метан от бахурното ми черво!