Две деца в критично състояние заради грип

Малчуганите са настанени в болницата в Добрич
3 фев 2016 14:22, Петя Славова
4
Две деца в критично състояние заради грип
Снимка: архив, Булфото
Две деца са в критично състояние след усложнения от грип. Те са настанени в интензивния сектор на добричката болница.
Децата са на възраст 5 и 7 години и са с множество увреждания и се отглеждат в един от центровете от семеен тип. Според специалистите заболяванията им и слабата имунна система е довела до усложняване на състоянието им.
Взети са проби, които се изпратени за установяване на причината за състоянието им, но според лекарите почти е сигурно, че става въпрос за грип.
Д-р Йови Йовев, началник на детското отделение в града обави пред bTV, че днес състоянието на децата е леко подобрено, но все още остава "критично".
Още по темата
Лекарят все още не може да каже какъв ще е окончателния изход от лечението. 
Преди ден стана ясно, че 3-годишно дете от Стара Загора е починало вследствие на усложнение от грип. Както Dnes.bg писа, смъртта е настъпила на 24 януари вечерта, но на 2 февруари официално стана ясна причината за нея.

От Националната референтна лаборатория в София са съобщили, че от изпратения им за изследване материал са изолирали грипен вирус щам "Виктория".

Според главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, страната се намира пред грипна епидемия.

По думите на експерта студеното време е отложило епидемията, но до края на седмицата такава ще бъде налице в някои области на страната.

Ако сте се ваксинирали, има голям шанс да не боледувате от щама "Виктория", въпреки че той не е включен в тази имунизация. Причината е, че във ваксината е включен друг щам, много близък до този.

По думите на д-р Кунчев причината при 90% от хората, които са с висока температура, е именно грипът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Алоф преди 8 години
Бал съм ги, през онази работа са ми!
3
5
 
3
 
! Отговори
Специалист преди 8 години
Хора, става страшно, СТРАШНОООО! НЕИЗБЕЖНО Е ИДВАНЕТО НА ГРИПНАТА ЕПИДЕМИЯ, СТРАШНО ЩЕ СТАНЕ! Ако искате да спасите децата си незабавно трябва да си купите най-новите ваксини и да ги имунизирате! Първата работа на всеки който милее за детето си сега е да купи незабавно новите противогрипни ваксини! Не се скъпете за живота на децата си, страшно ще стане, страшно, не мислете за парите ами купувайте!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брейййй да не повярваш Добрич как така са отишли бързата помощ до адреса ние като се обаждахме едно интервю ни взеха и накрая ни отказаха заявката
1
3
 
13
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
не ми пробутвайте ш.ибаните си ваксини пак!