Instagram ще бори самоубийствата

Разчита се на сигнализиране от страна на потребителите
31 окт 2016 08:14,
0
Instagram ще бори самоубийствата
Източник: Reuters
Рисковите потребители ще бъдат насърчавани да разговарят с приятел, да позвънят на гореща телефонна линия или да получат съвети за това къде и как да потърсят помощ.
 
„Това средство е предназначено да позволи на тези хора да разберат, че са заобиколени от хора, които могат и искат да се погрижат за тях, в моменти, в които вероятно имат нужда от напомняне, че не са сами”, обяснява Марне Ливайн от компанията.
 
Сигнализираните постове ще бъдат преглеждани денонощно от различни екипи хора, като няма да се разчита на алгоритми, за да се направи преценка дали даден потребител е уязвим.
 
Instagram вече предлага подобна помощ за хората, изложени на риск от самонараняване или суицидни действия. Тя обаче осигурява единствено контакти и друга полезна информация и е достъпна единствено, ако човек е решил да я потърси.
 
Новата функция разширява кръга от възможности, като позволява да се достигне до хора, които са изложени на риск, но все още не са потърсили помощ. 
 
„Ние се вслушваме в експертите по психично здраве, които са категорични, че познат или приятел могат да осигурят реална помощ и да доведат до промяна в състоянието на хората в беда. В същото време осъзнаваме, че понякога близките и семейството искат да предложат подкрепа, но не знаят кой е най-добрият начин да го направят”, добавя още Ливайн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари