Тези кожни несъвършенства не бива да изстискваме

Проблемът може да се задълбочи
6 яну 2017 21:18,
4
Тези кожни несъвършенства не бива да изстискваме
Източник: Reuters, архив

Когато погледнем в огледалото, много често се случва да установим някои несъвършенство. Също така често опитът за отстраняването му се състои в изстискване. Според експертите в областта на грижа за кожата някои кожни образувания и несъвършенства е по-добре да не се третират по подобен начин. 

Изстискването нарушава целостта на кожата, като я прави по-податлива на инфекции и в крайна сметка проблемът се утежнява. Увеличава се и рискът от белези по кожата. За да се предпазим, следва да държим ръцете си настрана от тези кожни недостатъци...

Черни точки

Те не са голям проблем, тъй като не са зачервени и възпалени. Въпреки това нарушават красотата на кожата, особено в случаите, когато са по две, три или повече на едно място. Черните точки се състоят от едни и същи вещества, както и белите гнойни пъпки – те са пори, запушени с мазнина. Разликата е, че себумът се окислява, тъй като е изложен на кислород, и така придобива черен цвят. Изстискването на черните точки уврежда кожата и избутва бактериите по-навътре, вместо навън. 

Кистозно акне

То се появява много надълбоко в кожата, образувайки червена и чувствителна подутина в най-горния ѝ слой. Тези пъпки не просто са болезнени в по-голяма степен, но и са по-трудни за лечение.

Възпалителните процеси, съпътстващи кистозното акне, може да попречат на излекуването му и често водят до трайни белези, които не могат да се премахнат. 

Изстискването в никакъв случай не е решение на този проблем, тъй като по този начин не можем да достигнем дори и в близост до пъпката. 

При наличие на кистозно акне е препоръчително да се консултираме с дерматолог, който да назначи адекватно лечение.

Още полезна информация може да намерите в рубриката „По-красиви днес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: акнепъпкичерни точки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купете си isotrexin гел от Гърция или Турция, или въобще гел съдържащ isotretinoin. Има инфо в нета
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво общо има Чарлийз Терон с ваште пъпки?
1
1
 
19
 
! Отговори
козметик преди 7 години
Разбира се ,че изстискането е необходимо в някои от случаите. Каква глупост е да твърдите ,че изтискването ,,избутва бактериите по-навътре, вместо навън.''При подходящата манипулация,кожата се изчиства и инфектирането се свежда до минимум.Същото важи и за малките подкожни кистички.Имам опит в това повече от 30 години