Акай бери за здраво сърце и отслабване

Забавя и процесите на стареене
25 яну 2017 08:50, Михаела Лазарова
8
Акай бери за здраво сърце и отслабване
Снимка: Reuters

Акай бери е дребен лилав плод, приличащ на черна боровинка. Той расте по така наречената малка акай, растяща в Южна Америка и по-точно Амазония. Този вид палма и нейните плодове са много богати на антиоксиданти, витамини и незаменими аминокиселини.

Медицинските качества на акай бери даряват със здраве местното население на Амазония от векове. Този малък и интересен плод има множество полезни свойства, заради които си заслужава да се консумира по-често. Какви са те?

Подобрява сърдечносъдовата функция

Плодовете на палмата акай са много богати на антоцианини. Това са вид растителни антиоксиданти, които понижават кръвното налягане, прочистват съдовете от холестерола и стимулират кръвообращението.

Помага в отслабването

Акай бери се причислява към суперхраните заради много добрите му функции по отношение на здравето. Редовната консумация на този малък плод стимулира разграждането на мазнините. В комбинация със свойството му да понижава холестерола това е чудесен начин да отстраните от тялото си излишните килограми без мъчителни диети.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А като не ми се ака, какво да правя?
4
1
 
8
 
! Отговори
по-светнат преди 7 години
Къпините имат най-голямо съдържание на антоцианини.
3
0
 
8
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Поредната измишльотина. Пазарът на суперберита е хипер конкурентен, та току се появяват нови мега супер такива. То не беше годжи, то не беше акай, то не беше личи и тям подобни.По същество - най-много антоцианини има в бъза, след това боровинката и накрая аронията.
2
0
 
11
 
! Отговори
Трънчо преди 7 години
Въпроса е кой ака, кой бере и кой яде в случая?
1
0
 
17
 
! Отговори
Гастрото преди 7 години
Яж бери - акай бери