Работни навици, които ни разболяват

Рядко си взимате почивки през деня
22 юни 2020 22:53, Михаела Лазарова
3
Работни навици, които ни разболяват
Снимка: Istock

Всеки има своите навици на работа. Различните типове работно ежедневие и специфика на отделните професии също определят навиците ни. Някои от тях обаче са крайно нездравословни и могат да влошат здравословното ни състояние значително.

Кои са най-вредните работни навици, които да избягвате?

Дълги часове работа

Ако не смогвате с работата и се налага да оставате извън работно време, за да довършите или ако работите за себе си и всичко зависи от вас, често ви се налага да работите в извънработно време. Дългите часове работа вредят на здравето, повишават нивата на стрес и стресовите хормони в тялото. Освен това продължителната работа без достатъчно време за почивка намалява продуктивността и понижава успеваемостта в работата. Така че всъщност правите тъкмо обратното – вместо да свършите повече работа, вероятността да допуснете сериозни грешки и да се забавите с резултатите е по-голяма.

Рядко ходите на почивка

Ако оставяте отпуска си за догодина, а на следващата година правите същото и все отлагате ваканцията си, това се отразява изключително зле на здравето и психиката. Продуктивността спада, стресът се повишава. В дългосрочен план това означава значително завишен риск от сърдечносъдови заболявания, заболявания на нервната система, риск от рак и ранна смърт, хормонални смущения.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Работни навици, които ни разболяват...........Това е актуалния живот на повечето българи в държавата БКП_Лайнювица
2
0
 
3
 
! Отговори
Теодор преди 1 месец
Работил съм почти в цял свят. Такъв дълъг работен ден, незаплатен събота и неделя труд, и носкозаплатен не бях виждал никъде, псвен тук в нашата родина. Много Българи са в капан от който няма излизане! Доста частни фирми по света го практикуват. Капана е следният: работиш за 10 пари, имаш разходи 9 1/2 пари. Не можеш да спестиш да останеш няколко месеца без работа докато търсиш нова, и нямаш шанс да се преместиш. Нямаш спестявания, на практика живееш за да работиш! Не можеш да излезеш от вкъщи..
1
0
 
1
 
! Отговори
Боко Боков преди 1 месец
Какво е това работа, яде ли се, пий ли се?