4 чая при безсъние

Приятният аромат на лавандулата може да ви унесе за минути
Обновена: 28 ное 2020 20:17 | 28 ное 2020 20:00, Михаела Лазарова
6
4 чая при безсъние
Снимка: Istock

Добрият сън е много важен за цялостното здраве. Стресът, напрежението, проблемите в работата и в семейството често не ни позволяват да спим добре, да заспиваме лесно и ни карат да се будим през нощта. Чайовете и билките идват на помощ при затруднения в съня. Техните свойства са незаменими. Могат да помогнат за възстановяването на качествения сън, като по този начин здравословното състояние се подобрява.

Кои са най-добрите билкови чайове за добър сън?

Лайка

Лайката е прекрасно средство за намаляване на възпалението и безпокойството, които причиняват проблеми със съня. Чаят от лайка има успокояващ ефект, което подобрява качеството на съня. Успокояващите ефекти на лайката се дължат на антиоксидантите в състава на тази билка. Редовното пиене на чай от лайка подобрява хроничното безсъние.

Чай от валериана

Валерианата е билка, която се използва от векове за успокояване на нервната система. Чаят от валериана е много ефикасен при безсъние, нервност, главоболие, сърцебиене, предизвикано от стрес и нервно напрежение.

Неслучайно валерианата е и основна активна съставка в някои медикаменти за успокояване на нервната система. Под формата на чай тя има много мощни свойства по отношение подобряването на съня. Препоръчително е да не прекалявате с чая от валериана обаче, защото може да се появи нежелан страничен ефект, като сутрешна сънливост и липса на енергия.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: безсъниестресчайове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жълтият кантарион има много ползи, но не е за всеки ден. Намалява мисловната скорост. Противопоказан е и при продължителен престой на слънце.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За добър сън привечер, като последно се консумира лека белтъчна храна, например кисело мляко, извара.Много е важно да се отпусне долната част на гръбначния стълб. Правят се статични упражнения за разтягане първо напред 5-6 минути, после обратно - възможни са различни пози. Но трябва и двете, напред едновременно отпуска прешлените и активизира нервната система, после, вече с отпуснати прешлени, назад - действа заспиващо.
2
3
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Пийте чай от жълт кантарион!Жълт кантарион е билка, която лекува депресивни състояния, включително такива, свързани със безсъние.ВНИМАНИЕ!!! Говорил съм със психиатри. И на упътването на пакета жълт кантарион си пише, да не се пие в комбинация с антидепресанти! Защото ефектът може да е непредвидим.Билките не се дозират (в милиграми) като лекарствата, затова са проблем.Но, жълтият кантарион има антидепресантни свойства.Иначе чай от маточина действа приспивно.
1
4
 
3
 
! Отговори
Insomnia преди 3 години
Ако изпиете четири чая преди лягане, ще трябва да спите с катетър или памперс.