10 начина да се справите с чувствителната кожа

Нанесете хидратиращ крем веднага след баня
27 мар 2021 11:36, Михаела Лазарова
0
10 начина да се справите с чувствителната кожа
Снимка: istock

Неправилната рутина в грижата за кожата може да повлияе доста негативно върху красотата и здравето ѝ. В много случаи не си даваме сметка до какво водят грешките, които допускаме всеки ден. Те могат да доведат до сухота, раздразнение, зачервяване на кожата, които пък от своя страна да доведат до възпаления, акне, проблемна кожа.

Сайтът Brightside.com. събира полезни съвети за грижата за кожата, които ще ви помогнат да се справите със зачервяването и раздразнението, предизвикващи възпаления по кожата.

1. Използвайте крем, а не лосион.

Има разлика между употребата на крем и лосион. За суха и чувствителна кожа е най-добре да се използват кремове, защото те осигуряват по-стабилна бариера, доставят важни липиди на кожата и я поддържат хидратирана през целия ден. Докато лосионът се абсорбира по-бързо от кожата и е по-препоръчителен за нормална кожа, особено през летните месеци.

2. Ограничете времето, прекарано под душа, до 10 минути.

Колкото по-дълго време прекарвате под душа, особено ако се къпете с гореща вода, толкова повече кожата страда. Горещата вода я пресушава, дехидратира и предизвиква зачервяване, сухота и раздразнения. Продължителното седене под душа намалява естествените масла в кожата, като това води до дразнене и създава условия за възпаления.

3. Използвайте продукти без аромати.

Ароматните съединения в козметичните и измиващите продукти често са силно алергенни и могат да предизвикат зачервяване и раздразнение. Ако имате чувствителна кожа, използвайте продукти без добавени аромати.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


0
Още от Здраве
5 натурални грижи при косопад
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари