За какво е полезна английската сол?

За облекчаване на болки в краката и за грижа за тяхната мекота
26
За какво е полезна английската сол?
Снимка: istock

Английската сол има много ползи за здравето. Тя има разнообразни приложения, от които можете да се възползвате. Сред най-честите от тях е ваната с английска сол, както за цялото тяло, така и само за краката. Английската сол може да се използва и за инхалация. Богатото наличие на магнезий в нея я прави прекрасно средство да подобрите здравословното си състояние и да облекчите някои болежки.

Защо английската сол е толкова полезна?

Английската сол дължи свойствата си на коктейла от минерали, които съдържа. Освен изобилно количество магнезий, тя е богата още на сяра и кислород, които под формата на солен разтвор имат изключително благоприятен ефект върху здравето.

Много от лечебните свойства на английската сол се дължат на високото ниво на магнезий в нея. Той оказва благотворно влияние върху нервната, сърдечносъдовата система, балансира нивата на кръвната захар, регулира кръвното налягане, участва в синтеза на протеини, костни клетки и клетките на ДНК.
Кои са здравословните ползи от английската сол?

За възстановяване след тренировка

Интензивните тренировки могат да предизвикат схващания на мускулите, болка, дискомфорт. Взимането на вана с английска сол има релаксиращ ефект, който може да допринесе за облекчаването на неразположенията при физическо претоварване. Редовно трениращите хора взимат добавки с магнезий, за да компенсират загубата му в тялото при натоварване. Ето защо ваната с английска сол е още един чудесен начин да си набавите нужния магнезий отвън.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


26
Още от Здраве
В какво количество е полезен зехтинът?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
рециново масло преди 1 седмица
Аз знам !
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За сръ нйеее!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За да оставите светла диря в историята...
3
1
 
0
 
! Отговори
Английска сол! преди 1 седмица
А като съединение е магнезиев сулфат, приета вътрешно, води до разстройство! Ай честито!Като разхлабващо средство, лично аз предпочитам: домашно прясно мляко, цвик от прокиснато мляко, плодове или червени чушки! Всичко трае до 24 часа, а и коремът не те боли!
2
0
 
7
 
! Отговори
Н1 преди 1 седмица
Един отива да посети приятел доктор в кабинета му. Но доктора трябва да излезе спешно и го помолил да почака. Връща след час.-Как прекара?-Ами, лекувах вместо теб. Дойде един със запек.-Излекува ли го.-Дадох му англ. сол. Гледам го по коридора, върви нормално, после хукна да бяга. Вторият дойде с растройство. И на него а.с. Първо бягаше, после махна с ръка и тръгна нормално. Третият дойде със силна кашлица. Сега стои навън на пейката и не смее да се изкашля...
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Полезна сол НЕ СЪЩЕСТВУВА!