Какви са вредите от кокосовото масло?

Внимавайте с диетите с високо съдържание на мазнини
Обновена: 27 юли 2021 20:25 | 27 юли 2021 20:24, Михаела Лазарова
11
Какви са вредите от кокосовото масло?
Снимка: Istock

Кокосовото масло се превърна в символ на здравословна мазнина в последните години. Използва се широко за здравето на косата и кожата, за готвене, за почистване на зъби и венци като алтернатива на пастата, както и като заместител на животинското масло.

Въпреки доказаните ползи за здравето от кокосовото масло, то не е чак толкова полезно, колкото бива рекламирано, особено ако се консумира в големи количества. То е алтернатива на животинското масло за онези, които не желаят да консумират животински продукти, но това не прави кокосовото масло изцяло безвредно или напълно полезно. То съдържа наситени мазнини, които могат да имат негативни въздействия върху сърдечносъдовата система и не само.

Наситените мазнини, съдържащи се в кокосовото масло са почти същите, каквито се съдържат и в краве маслото. Заболяванията, които се свързват с прекалената консумация на наситени мазнини, се отключват и при консумацията и на двата вида масла, според Американската асоциация по сърдечносъдови заболявания.

Според данни, цитирани от Independent, над 80% от мазнините в кокосовото масло са наситени, докато при стандартното краве масло наситените мазнини са около 63%. При свинската мас този процент е едва 39% за същото количество продукт.

Кокосовото масло не е толкова полезно за сърцето, колкото много хора смятат. То може да окаже дори повече вреди, отколкото стандартното масло.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
краве маслото.... --------------- кравеТО масло, офцо.
8
0
 
4
 
! Отговори
-|- преди 1 месец
Ще караме само със надежди голи, че я хапнем нещо я се окаже нездравословно.А, и да спрем да дишаме., че и кислородът е опасен (току-виж се самозапалим).И вода да не пием, че може да се удавим.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
П888ката на моята става като диня като я намажа с кокосово масло .Мия си и зъбите с него мажа си ръцете и краката съм доволен Ни гъбички ни нищо!! Горещо Препоръчвам пред всички пасти илачи и *** продавани от Авони, Херба и Аптечноо кукумицини
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
П888ката на моята става като диня като я намажа с кокосово масло .Мия си и зъбите с него мажа си ръцете и краката съм доволен Ни гъбички ни нищо!! Горещо Препоръчвам пред всички пасти илачи и *** продавани от Авони, Херба и Аптечни кукумицини.
5
2
 
6
 
! Отговори
вд40 преди 1 месец
Кокосовото масло става даже за *** лубрикант.
4
5
 
6
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Никакви извлечени мазнини не са полезни.
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом по медиите казват, че е вредно, значи е полезно.
2
4
 
11
 
! Отговори
Свинята преди 1 месец
Ям по 250 грама масло на ден - напълно здрав съм!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквито са ползите от палмовото масло.