6 аромата за повече баланс и по-малко стрес

Обградете се с лавандула
Обновена: 28 юли 2021 21:51 | 28 юли 2021 20:00, Михаела Лазарова
0
6 аромата за повече баланс и по-малко стрес
Снимка: Istock

Едно от нещата, с което всеки ден се борим са нивата на стрес. Някои опитват с йога и медитация, други с динамични тренировки или танци, масаж, ароматерапия. Ароматите също като цветовете и вкусовете имат мощно действие върху нашите настроения. Така например едни от най-подходящите за отпускане са роза, канела, мента, босилек. Можем да ги добавим в ежедневието си под формата на етерични масла, козметика, свещ, ароматни клечки или лампи, дифузери. С кои други може да се отпуснете:

Лавандула

Тя е един от най-популярните аромати за отпускане и срещу безсъние. Лавандулата спомага за намаляване на напрежението, успокоява мислите и ни помага да се подготвим за един хубав сън.

Ванилия

Мек, любовен и сладък аромат, който противодейства на стреса, помага ни да подобрим настроението си, създава усещането за уют. Помага ни да се отпуснем и да спим спокойно.

Иланг-иланг

Неговият аромат често се добавя към козметични продукти, свещи, парфюми. Иланг-иланг има много наситена и сладка миризма, понякога с нотки на плодове. Не позволявайте на негативните настроения да ви владеят. Винаги имайте край себе си този аромат и се радвайте на добро настроение. Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари