9 храни, които топят корема

Хапвайте банани
22 май 2022 23:30, Михаела Лазарова
19
9 храни, които топят корема
Снимка: Istock

Коремните мазнини са един от най-често срещаните проблеми с фигурата. Те са и много трудни за премахване, особено в долната част на корема. Изискват се много усилия, търпение, спазване на здравословен хранителен режим и редовни физически упражнения, за да се постигне успех.

Коремните мазнини са наистина упорити и се премахват трудно. Дори да следите калориите, които приемате, и да имате редовна физическа активност, мазнините в коремната област може да останат и да ви се струва, че никога няма да изчезнат.

Оказва се, че до голяма степен коремните мазнини зависят от храненето и хранителните избори, които правим. Важността на диетата е от първостепенно значение. Когато се опитвате да отслабнете и да намалите най-вече коремните тлъстини, трябва да подпомогнете метаболизма си с някои ефективни за тази цел храни.

Протеините, фибрите и полезните мазнини са важна част от храненето в борбата с коремните мазнини. Едни от най-важните принципи в борбата с тях е изграждането на чиста мускулна маса и хранене с храни, които дават усещане за дълготрайна ситост, стабилизират кръвната захар и изискват повече усилие от тялото, за да ги обработи. По този начин топенето на мазнините се ускорява.

Кои са храните, които могат да ви помогнат в борбата с коремните мазнини?

Ябълки

Ябълките са с високо съдържание на фибри. Те обогатяват храненето, стимулират храносмилането и движението на червата. Облекчават запека и ускоряват топенето на мазнините. Ябълките дават усещане за ситост, която предпазва от преяждане и посягане към вредни храни.

Кисело зеле

Киселото зеле е една от онези храни, които доставят ценни фибри и полезни бактерии на червата. То има прекрасен вкус, бедно е на калории и може да се включва в голямо разнообразие от рецепти. Допринася за топенето на коремните мазнини. Богато е на калий и витамин С, които ускоряват метаболитните процеси.

Боб

Бобът и всички бобови от неговото семейство са много полезно допълнение към диетата за отслабване. Бобовите са с високо съдържание на протеини, а именно те са активатори на топенето на мазнини, тъй като изискват повече енергия за обработка от организма. По този начин тялото изгаря мазнини, за да разгради консумираните протеини. В боба се съдържат и множество фибри и сложни въглехидрати, които допълват този процес.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.