10 ползи за здравето от куркумата и джинджифила

Подобряват храносмилането
1
10 ползи за здравето от куркумата и джинджифила
Снимка: Istock

Джинджифилът и куркумата са едни от най-често използваните подправки в кулинарията. Използването им за облекчаване на различни неразположения датира от векове. Едни от основните ползи за здравето от тяхната консумация включват намаляване на гаденето и главоболието, намаляване на стомашните неразположения, намаляване на възпаленията в тялото и други.

Джинджифилът и куркумата могат да се консумират в комбинация, поотделно по различни начини или да се приемат под формата на хранителна добавка, разбира се след консултация с лекар. Двете невероятни подправки можем да намерим пресни под формата на корен или да закупим сушени.

Какви други ползи има от тяхната консумация?

1. Редица западни проучвания доказват, че джинджифилът и куркумата спомагат за повишаване на имунитета и съкращаване на периода на възстановяване от грип и настинка.

2. Смята се, че хроничното възпаление играе централна роля в развитието на състояния като сърдечни заболявания, рак и диабет. Тези две подправки спомагат да се намалят възпалителните процеси в тялото, смятат учени.

3. Намаляват неразположенията, свързани с артрит. Проучванията показват, че куркуминът, активната съставка в куркумата, е особено ефективен при намаляване на болката, причинена от артрит.

4. Още една причина да ги добавим към нашето меню, особено ако сме активно спортуващи е, че се смята, че подправките спомагат и за намаляване на мускулната болка след спорт.

5. Облекчават интензивността на менструалната болка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдига ли самУлета, като чеЗъна