Защо изпитвате постоянен глад?

Пропускате закуската или някое от другите основни хранения
Обновена: 16 авг 2023 20:15 | 16 авг 2023 20:05, Михаела Лазарова
5
Защо изпитвате постоянен глад?
Снимка: Istock

Гладът е нормален сигнал, че на тялото ви му липсват хранителни вещества. Той започва да се усеща, когато запасите ви от енергия са привършили и е време да „заредите батериите“ си отново. Ако обаче сте постоянно гладни, дори след като скоро сте хапнали нещо, това има своите причини.

Постоянното усещане за глад е предизвикано от някои фактори, най-вече в начина ви на хранене. В него може да има някои грешки и неправилни подходи, които ви държат гладни. Фактори могат да се окажат и някои навици в ежедневието ви.

Вижте кои са възможните причини да изпитвате постоянен глад.

Имате високи нива на стрес в тялото

Стресът може да навреди по много начини. Един от тях е да ви кара да сте гладни постоянно и да посягате към вредни храни.

Дори да не го правите, поглъщането на много калории, макар здравословни, отново е грешен избор за здравето и фигурата. Потискането и намаляването на стреса е ключово за намаляването на усещането за постоянен глад.

Ядете много въглехидрати

Колкото повече въглехидрати преобладават в храненето ви, толкова по-често ще изпитвате глад. Въглехидратите са бърз източник на енергия, който обаче и също толкова бързо предизвиква повторно усещане за глад.

Ако диетата ви е бедна на протеини и мазнини, а богата на въглехидрати, това е причина да сте постоянно гладни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По този повод ще си сваря и хапна 6 яйца от домашните ни кокошчици. Хем здравословно, хем балансирано, засищащо, протеиново и почти без пари. Преди 6-7 години, най -възрастната жена на планетата беше италианка, която ог втората световна война ядяла предимно по 2 яйца всеки ден. По лекарско предписание. Едното сурово, другото готвено. Над 60 год е живяла на яйца.
2
0
 
1
 
! Отговори
Смолец преди 8 месеца
Щото слагате много магнитни измишльотини похладилниците си!Те ви привличат да консумиратепо-вече храна!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма да ви кажа пък !