Как да възстановите увредената коса

Подстригвайте косата си редовно
19 ное 2023 22:45, Михаела Лазарова
5
Как да възстановите увредената коса
Снимка: Istock

След като лятото е далечен спомен, време е да сменим рутината относно грижата за външния ни вид и да я съобразим с климатичните промени. Ако сте забелязали, че от известно време косата ви е загубила блясъка и жизнеността си, в следващите редове ви предлагаме няколко начина да я възстановите. Ето ги и тях:

Правете терапия с витамини

Със сигурност знаете, че всеки витамин има ползи за здравето. Но още един начин да възстановите косата си е да прибегнете до витаминни процедури. Така ще помогнете ценните вещества да подействат чрез нанасянето им директно върху вашата коса. Ето и кои витамини можете да използвате като част от вашата терапия: Витамин А стимулира растежа на клетките. С други думи, той може да провокира и растежа на косата. Използването му подпомага слабата коса и облекчава проблема с косопада.

Дефицитът на витамин B пък може да доведе до загуба на коса. Прилагането му също ще стимулира растежа на косата. Може да помогне и при справяне с проблеми като алопеция. Витамин С е изключително необходим за нашето тяло и той спомага за изграждането на протеини (и по-специално – колаген). Той е един от структурните протеини на нашата коса. Витамин Е е друг витамин, който също насърчава доброто здраве на косата, той осигурява подкрепа за склонната към накъсване коса. Можете да ги използвате директно, под формата на домашни маски за коса.

Променете рутината си за грижа за кожата

Ако искате да запазите косата си здрава за по-дълго, преминете към по-нежна рутинна грижа. Направете си малко проучване, преди да закупите своя шампоан, балсам, масло и серум. Измиването и кондиционирането на косата са основата на всяка добра грижа за косата. Уверете се, че купувате продукти, които не съдържат сулфати, парабени, алкохоли, оцветители и изкуствени аромати.

Избягвайте да взимате първото, което ви попадне. Мийте косата си редовно, за да се отървете от мръсните натрупвания, себума и мъртвите кожни клетки. Можете да използвате дълбоко измиващи продукти, с помощта на които да възстановите увредената коса. Те съдържат по-мощни съставки и изискват по-дълго време, за да подействат.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: косасуха косавитамини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
Sof14 преди 5 месеца
С машинката, ще порасне пак здрава и силна :D