5 от най-добрите упражнения за стягане на корема

За красива фигура
2
5 от най-добрите упражнения за стягане на корема
Снимка: Istock

Стегнатият корем и тънката талия определено са едни от най-желаните дадености на женската фигура. Но не всяка от нас може да се похвали с тях. Ето защо, ако искате да влезете в топформа, при това за нула време, в следващите редове ви предлагаме няколко от най-добрите упражнения за корем. Ето ги и тях:

Катерач

Заемете изходна позиция в планк. Придвижете дясното коляно към гърдите. Върнете се обратно в изходна позиция. Повторете бързо с лявото коляно. Това е 1 повторение. Продължете да редувате. Това упражнение е страхотно за цялата мускулатура на корема. Но освен средната част, то ще ангажира сериозно цялото ви тяло и ще накара сърцето ви да работи. Подобна комбинация със сигурност ще ви помогне да подобрите вашата фитнес рутина.

„Мъртва буболечка“

Започнете да изпълнявате упражнението като легнете по гръб. Поставете ръцете си на постелката и ги сложете под дупето. Дланите сочат надолу, краката са повдигнати под ъгъл от 90 градуса от пода, стъпалата са прави. Бавно спуснете единия крак възможно най-надолу, без да повдигате гърба от пода. Върнете в изходна позиция. Повторете с другия крак. Това е 1 повторение. Това движение ще укрепи напречните и правите ви коремни мускули. Упражнението е добро, тъй като можете да ангажирате напълно целия си корем, като изпълнявате движението бавно надолу, без риск от нараняване, който е свързан с по-бързите движения.

V-коремни преси

За да започнете да изпълнявате упражнението, легнете по гръб с изпънати крака, с ръце поставени встрани, като поставите и двете върху постелка. С едно движение повдигнете горната част на тялото, ръцете и краката, като стигнете до баланс върху опашната кост, образувайки формата на буквата „V“. Спуснете гърба надолу. Това е 1 повторение. Това упражнение е добро за цялата ви коремна мускулатура, тъй като то включва повдигане на ръцете и краката ви. А това трудно движение ще ускори сърдечния ви ритъм, изпитвайки силата ви до предела. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Навитак преди 4 месеца
Мише, ти се прави на мъртва буболечка, докато аз в това време инсталирам в теб нов живот!