Лигата и съюза на играчите предотвратиха локаут в НБА

Според новото предложение американските баскеболисти ще трябва да изчакат още една година, преди да могат да влязат в лигата според новото предложение
22 юни 2005 11:55,
Лигата и съюза на играчите предотвратиха локаут в НБА
НБА
Националната баскетболна асоциация (НБА) се споразумя с играчите си по спорните въпроси, заплашвали обявяването на локаут от 1 юли. Късно снощи, само няколко часа преди шестия финален мач между Сан Антонио и Детройт, комисарят на лигата Дейвид Стърн и изпълнителният директор на съюза на играчите свикаха пресконференция.

На нея стана ясно, че началното предложение е било формирано след четири часа преговори. То гарантира увеличение на тавана на заплатите и не по-малко от 57% от приходите за играчите.

Максималната продължителност на договорите пък бе намалена от седем на шест години, а разширеният състав на отборите бе увеличен от 12 на 14 играчи.

Американските баскеболисти ще трябва да изчакат още една година преди да могат да влязат в лигата, според новото предложение. До тази година минималната възраст бе 18 години и това позволи на играчи като Коби Брайънт, Трейси Макгрейди, Кевин Гарнет и Леброн Джеймс да се присъединят към лигата на извънземните, някои от тях без дори да имат и една минута в колеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации