Балъков: Готов съм за Бундеслигата

Магическият халф вярва в оцеляването на Кайзерслаутерн
Обновена: 23 мар 2012 15:04 | 23 мар 2012 14:24, Красимир Ангелов
11
Балъков: Готов съм за Бундеслигата
Балъков позира като треньор на Кайзерслаутерн. Снимка: БТА

След като подписа договор до лятото на 2013 година с последния в Бундеслигата Кайзерслаутерн, Краси Балъков даде първото си обширно интервю на сайта на "червените дяволи", които се славят с едни от най-верните привърженици в Германия.

"Подписах с клуба, защото исках да направя следващата стъпка напред в кариерата си. Минах през няколко отбора и се чувствам готов да бъда треньор в Бундеслигата", каза Балъков.

"Германия винаги е била много специална за мен, тук играх дълги години, а и работех като помощник-треньор в страната. С Щефан Кунц проведохме хубав разговор, в което му споделих откровеното си мнение.

Дълго време следях изявите на отбора и смятам, че Кайзерслаутерн притежава качествен състав, тимът има потенциал. Работата тук е едно голямо предизвикателство за мен и съм много щастлив от възможността", добави легандарният халф.

Той обобщи, че е треньор който изповядва атакуващ стил на игра.

Още по темата

"Въпреки това съм реалист - в борбата за оцеляване е нужно отборът да бъде солиден в защита. Футболът до голяма степен е психология. Ние трябва да вярваме, настроението трябва да е положително.

"Имам достатъчно информация, за да мога да подготвя отбора добре. Все още не съм запознат само с медицинския екип, но скоро и това ще се промени. Няма веднага да променям системата на игра. Ще направя всичко възможно, за да измъкна отбора от зоната на изпадащите. И срещу Фрайбург искаме да бъде началото", продължи анализа си легендата на Щутгарт.

Той призна, че като футболист е имал оферта от Кайзерслаутерн, но е избрал Щутгарт.

"С екипа на Щутгарт не обичах да играя на Бетценберг срещу "червените дяволи", защото това бяха много трудни мачове.  Атмосферата тук е невероятна. Клубът е добре познат в цяла Европа, всеки знае за чудесните фенове на тима. Запалянковците заслужават да видят отбора в елита и догодина. Надявам се да ни помогнат да постигнем тази цел", изчетка новия си отбор Бала и завърши:

"Човек трябва да работи професионално и затова ще кажа, че дори да изпаднем, ще остана в отбора. Не искам да мисля за този вариант, концентрирам съм изцяло върху работата си да спасим отбора от изпадане."

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
eskobar преди 12 години
do nomer 3 m..ti da e..a katolijka
9
2
 
1
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Голям футболист беше, но е слаб треньор. Парадира с нещо от миналото, а качествата му на треньор не са нишо особено. Дано да помогне на Казйзерслаутерн, но се съмнявам.
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Беше невероятен играч, но като треньор е посредствен.
7
13
 
4
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
***, спрете да възхвалявате циганьора, който се опита да убие един отбор, за да може на негово място да дойде друг и така да си въртят схемите. Преди да упреквате хората, които го плюят (а със сигурност има за какво) излезте от клишираните си кратуни и разберете, аджеба, защо го правят.
6
1
 
12
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Дано успее !!!
5
1
 
11
 
! Отговори
Lo$7 преди 12 години
Уникален халф, просто УНИКАЛЕН. За съжаление не виждам такъв като него в близките 10 години да имаме. Дано пък да му потръгне в треньорската професия, желая му успехи и късмет в "лаутерн, че без доза късмет рядко се получават нещата! Интелигентно момче беше на терена, такъв си е и извън него. Хвала на такива спортисти и хора!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Успех Краси.Един от малкото български футболисти и треньори, които уважавам.Успех !!1
3
1
 
13
 
! Отговори
М преди 12 години
#3: Опитай се поне за момент да не бъдеш българин и се зарадвай за човека. :-)
2
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Туй търнууско *** как ги излъгъ гирманцити да го вземат, ся ши пудпиши иднъ сдрава ниустойка и айдиииии па на село слет кузити!!!
1
0
 
27
 
! Отговори
М преди 12 години
Най-после български треньор в силно първенство. Успех, Краси!

Спонсорирани публикации