Групата от Куманово планирала още нападения

Груевски: Терористите са имали боен опит от Близкия изток
Обновена: 11 май 2015 14:12 | 11 май 2015 07:18, Анисия Иванова
21
Групата от Куманово планирала още нападения
Куманово. Снимка: БТА

Въоръжената група, елиминирана в Куманово, планирала много нападения в Македония с цел дестабилизиране на страната. Това заяви снощи в телевизионно обръщение македонският президент Георге Иванов, цитиран от Асошиейтед прес.

Президентът направи изявление след извънредно заседание на македонския Съвет за национална сигурност в Скопие. Той прекъсна визитата си в Русия в събота, когато в Куманово избухнаха въоръжени сблъсъци.

Още по темата

"Полицията предотврати координирани терористични нападения в различни райони на страната, които щяха да предизвикат сериозно дестабилизиране, хаос и страх", заяви Иванов.

"Членовете на групата са екстремисти и престъпници със забележителна военна подготовка и умения. Ето защо ние платихме толкова скъпа цена със загубата на човешки животи", добави той.

При сблъсъците загинаха най-малко 22 души - осем полицаи и 14 нападатели, заяви говорителят на МВР Иво Котевски.

Премиерът Никола Груевски заяви пред журналисти, че групата от над 40 въоръжени мъже планирала нападения срещу държавни институции, спортни събития и големи търговски центрове, и че те имали боен опит от региона и от Близкия изток. Груевски изтъкна, че групата не била подкрепяна от местното албанско малцинство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Sto e make vse e ... преди 8 години
Makedonska nadenica
12
2
 
21
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Поклон пред македонските полицаи дали живота си в служба на народа си.
11
18
 
3
 
! Отговори
! преди 8 години
Този филм го гледаме и в Украйна - но там бандитите-сепаратисти се наричат "опълченци" .Зер, имат ядрена бухалка и затуй - политкоректно с тях...
10
6
 
1
 
! Отговори
az преди 8 години
kakuv blizuk iztok ? kakvi 5 leva ... stiga s tiq gluposti, tiq sa si to4no naemnici , kak tai 2 dni sled protestite sa poqviha tiq :D are begai ot tuka , makedonio nadigai se i gi svali tiq merzavci koito ubivat naroda si samo za da upravlqvat
9
11
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Какъв забележителен ум. Каква прозорливост, родена от наркотичните опиати. Типично за софийската седерастия.
8
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusОчаквам скоро и в Гърция да има подобни неща, понеже не клякат на САЩ да спрат Турски поток, дори посланика на американосите беше отзован, понеже не успя да ги "посъветва" правилно.------------отзоваха го за недостатъчно активна дейност - нито един гей-парад не успя да организира. С гръцката Православна църква не минават такива номера. А сега и срещу Турски поток нищо не прави...
7
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е заради Турски поток. Не някак удобно да се спретват революции в Гърция и Турция - страни членки на НАТО, затова следващата по трасето е Македония, която с тези албанци е идеална мишена. Турски поток ще има, ако ще през космоса, защото американците нямат алтернатива на руския газ.
6
5
 
35
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Очаквам скоро и в Гърция да има подобни неща, понеже не клякат на САЩ да спрат Турски поток, дори посланика на американосите беше отзован, понеже не успя да ги "посъветва" правилно.
5
12
 
5
 
! Отговори
Македонец преди 8 години
Груевски е терористът!!!
4
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щяха да бягат от българската армия - бягали са мъжете, пияните царски офицери са избивали останалите жени и деца.Цели македонски села са разстрелвани с картечници, заради съпротивата срещу германците.Има случай цяло училище - учители и ученици са избити заради смъртта на немски офицер.Но царската армия е имала същото отношение и към собствения си народ При Дуранкулак са изклани над хиляда селяни, протестиращи срещу високи данъци.ВРусе пияни кавалеристи са избили цяла сватба - заради протест на м
3
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щатските служби са планирали, албанските гангстери само са изпълнявали заповеди.Съща като вЛибия,Сирия иУкрайна. Първо цветни протести, после въоръжени бандити избиват полцията.Накрая арпска пролет по всички стандарти - убийства, бомбардировки и пълна деградация.е, най-голям враг ни е Русия, поне ако се вярва на прецедента роската с меките китки.Стратегия 2020 в действие!
2
7
 
52
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Американският сценарий за съсипване на някоя страна от последните години-предизвикване на протести и вълнения по някакъв повод(все ще се намери болна тема),ожесточаването им(чрез убийства) и добавяне на етнически елемент(сепаратизъм),ако е нужно.С две думи:цветна революция.Либия,Египет,Сирия,Украйна,Йемен,Турция-неуспешно,Гърция-намек,неуспешно,сега Македония.Кой е следващия!Май ние!
1
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груевски, ама някак си много "навреме" ти дойде това всичко,а?Тъкмо опозицията почна да ти вади кирливите ризи!

Спонсорирани публикации