Спадът на руски и украински туристи не е катастрофа!

Не всеки хотел с басейн и кал ще е СПА, заяви Ангелкова
Обновена: 25 юни 2015 13:27 | 25 юни 2015 10:40,
39
Спадът на руски и украински туристи не е катастрофа!
Николина Ангелкова. Снимка: Булфото, архив

Към момента драматичните прогнози за спад на туристите от руския и украинския пазар от 60-70 на сто не се оправдават. Записванията досега показват, че спадът е между 10 и 20%, каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия.

По думите й има обнадеждаващи данни за увеличен интерес и записвания от германски, израелски и австрийски туристи.

"Няма основание за апокалипсис и за катастрофални картини, но трябва да работим на тройно и четворно повече обороти за сезона, защото ще бъде изключително труден”, коментира Ангелкова.

В момента Министерството на туризма проучва практиките в други страни за това как да се уредят взаимоотношенията между държавата и концесионерите, така че да няма проблеми със свободното поставяне на чадъри на плажа и с високите цени на платените, каза още Ангелкова.

"Дали ще бъдат категоризирани плажовете, дали плажната ивица ще принадлежи към хотелите или общините – има различни практики", обясни тя и посочи, че в момента се обсъждат плюсовете и минусите на всички тях.

Вече не всеки хотел с басейн и кал ще може да се нарича СПА хотел, коментира още министърът на туризма, като посочи, че за първи път се прави наредба, която описва изискванията към хотелите от този тип.

Тече и публичното обсъждане на наредбата за категоризация на местата за настаняване, която ще даде стимул за развитие на малкия и средния бизнес в туризма чрез разделянето на местата за настаняване на две категории – висок и нисък клас, като съответно към ниския клас и изискванията ще са по-малки, поясни Ангелкова.

Още новини за туристическия сезон четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samo kalashnici 6i va opravqt vas!!!No i tova vreme 6te doide!!!
7
3
 
26
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
Разбира се че няма катастрофа, когато дебелия ти дирник е в МС и си получаваш заплатата. Не знам къде ги виждате тия руски туристи. Руснаците с жилища в България не са туристи. Ама който не работи по морето не ги знае тия дребни детайли.
6
2
 
3
 
! Отговори
К040 преди 8 години
Да, ама самата ти визия вече е !
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местя.На тъй нареченото ни "море" не съм стъпвал от 2007-***. Така ще е и занапред.
4
2
 
23
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
до 8Истината е, че руснаците харчат повече от немските пенсионери, които не купуват нищо, а освен хотелиерите там се прехранват и доста други "малки бизнеси", за които ще е още по-зле.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За министърката със сигурност не е .Тя е на заплата и отделно на "хонорар".
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе това некадърно и грозно същество от "умните и красивите" ли е? Откъде го изкопаха и го намърдаха в правителството?!
1
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-малко *** - по-чисто море!

Спонсорирани публикации