Животът на пребитото дете – на кантар

Побойниците ги грози от 15 г. до до живот затвор
Обновена: 22 юли 2015 14:18 | 22 юли 2015 09:00, Александър Попов
38
Животът на пребитото дете – на кантар
Снимка: архив

Животът на пребитото тригодишно момче в столицата продължава да бъде в опасност. Цяла нощ лекарите в "Пирогов" са оказвали необходимата медицинска помощ, но в състоянието му няма промяна.

"Детето е с мозъчен кръвоизлив. По цялото му тяло са открити множество синини, които според лекарите са стари и не само от деня на приемане в болницата. Дежурните екипи цяла нощ са се борили за оказване на необходимата медицинска помощ", съобщи пред bTV доц. Румяна Андонова.

Още по темата

Момченцето е оперирано и се намира в детска реанимация.

"То е постъпило в кома, а в момента е в медикаментозна кома поради характера на пораженията. Травмата е тежка, дали ще се наложи втора операция, отсега не мога да кажа", обясни лекарят.

За побоя на детето са арестувани двама младежи на 18-19 години, които са обвинени в опит за убийство в съучастие. За това престъпление законът предвижда затвор от 15 години до доживот. В момента те са задържани за 72 часа.

Арестуваните са Патрик Първев и Александър Донов и вече са привлечени като обвиняеми в опит за убийство, съобщиха вчера от Софийската градска прокуратура. Според информацията им майката Невена Велинска ги е наела за детегледачи и през последния месец пребитото момче е живеело с двамата младежи. Те се грижели за него, а майката била в чужбина, за да работи.

Невена Велинска е цигулар. Тя е един от създателите на рок група "Три и половина", създадена в средата на 90-те години. Тя не поддържа връзка с бащата на детето и го е отглеждала сама.

Според обясненията на младежите в полицията, детето е паднало и след това загубило съзнание. Лекарите обаче откриват и други рани по цялото му тяло, според които то вероятно е преживяло насилие през последните дни.

"По горните и долните крайници, т.е. по ръцете и крачетата и вляво в областта на главата и на шията също, има хематоми. Част от тях са нови, част от тях – не", обяви говорителят на "Пирогов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Amaranth преди 8 години
Do jivot!!!!! Tezi sadisti nyamat pravo da sa chast ot edno normalno obshtestvo. Nyamat pravo da jiveyat.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И теза двамата извратеняци са снимали насилията с детенцето . Да вземе някой тях да ги бие , да имат хематоми и да ги снима !Какъв е бил този бой , за да се получат мозъчни кръвоизливи ?Съседите нищо ли не са чули ?
25
1
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
ДАНО ХОРАТА ОТ СЪОТВЕТНОТО ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ ПОМОГНАТ НА ТАЗИ НЕВИННА ДУШИЦА.ТО НЯМА ВИНА, ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГО ГЛЕДА, КОГАТО МАЙКА МУ ОТСЪСТВА. А И ТЯ НЯМА ВИНА , ЧЕ Е ОСТАНАЛА САМА И ТЪРСИ НАЧИН ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ДЕТЕНЦЕТО. ТЯ ДОРИ ТРЯБВА ДА СЕ АДМИРИРА ЗАЩОТО СА МАЛКО МАЙКИТЕ , КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЕЦАТА СИ КАТО ИМ ОСИГУРЯВАТ ГЛЕДАЧКИ.НО... ДЕТЕТО НЕ СЛУЧИЛО НА ТАКИВА.ПОЗОР ЗА БАТКОВЦИТЕ.
24
0
 
7
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Това което се случва в тази държава е просто ужасно ! Често оставам без думи !! Как стигнахме изобщо до тук ? Кой ги е възпитавал тези двамата ? Така ли са се отнасяли с тях ? А майката толкова ли не можа да се сети , че тези двамата не стават ? Как може да довериш детето си на пубертет ? Та той самия сам по себе си и само заради годините си е в рискова група ... По добре да го беше оставила само да се гледа ...нямаше да пострада толкова
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В телефоните на двамата намерили клипове с издевателствата над детето!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИСКАМ ДА ГИ ПУСНАТ ОТ АРЕСТА! Няма нужда от съд и присъда. Само да ги пуснат.
22
0
 
11
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Подкрепям Райна с две ръце. Вина има И Майката. Абсолютно и безусловно! Нейните решения са НЕЙНА ОТГОВОРНОСТ! И такава следва да й бъде потърсена наравно с тези недорасли и опасни "детегледачи"! И не ми обяснявайте как тя била принудена от живота... !Всички сме принудени. Ама не си оставяме децата за месеци!!!
21
1
 
12
 
! Отговори
Райна до Веско преди 8 години
Теоретично си прав, но родителски права се отнемат относително лесно. Освен това за да се води самотна майка обикновено мъжа не присъства никак. Което я прави единствен правоносител. Така че е могла да го вземе със себе си. Няма уважителна причина да оставиш 3годишното си дете на тинейджъри за повече от един ден. Повярвай ми - няма такава причина, освен ако не си заумирал и безсловесен в болница. И това ти го казвам като майка на две деца. Колкото вина имат тия пишлигари, толкова и майката.
20
0
 
13
 
! Отговори
БАБА преди 8 години
Дано има късмет миличкото и да се оправи!!!
19
0
 
10
 
! Отговори
БАБА преди 8 години
Такива *** трябва да бъдат линчувани публично!!!Да им се даде възможност да се бият с някой по силен от тях.Да са неспособни да се защитят, да ги бият до припадък.Още по добре ще бъде да бъдат линчувани от МАЙКИ да осетят тогава истинският гняв и злоба, която може да се изсипе върху тях. Е повярвайте ми тогава наистина ще им се иска да не са се раждали-*** гадни.Питам се също що за РОДИТЕЛИ биха постъпили така със собственото си дете?Нямам обяснение!!!
18
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
надявам се в затвора на тези *** да им го върнът тъпкано.
17
1
 
15
 
! Отговори
fgh преди 8 години
Кога в държавата ще се разбере, че има способни хора притиснати от обстоятелствата и имащи нужда от социална и обществена подкрепа. Жената отива в чужбина за да издържа сама детето си и тези двама побойници. Колко скъпо ще излезе на държавата сега да се бори за живота на детето, да набута в затвора тези, които са го пребили и да ги превъзпита? Живота на четири човека е обърнат с главата надолу само защото наистина уязвими хора не са получили необходимото за един жизнен минимум.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познавам една детегледачка, която взима евтино, но дълги години си лекуваше психически проблеми и беше болна от туберкулоза. Кашля и пуши непрекъснато, какви са тия безотговорни родители ,които наемат такива хора ?!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На какъв Кантар бе *** сашко
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен цалата тази истоирия ми е много странна. Да се даде детето за гледане на един човек може, ама на двама младежи едновременно си е пълна идиотщина. Освен това нормален човек според мен не може да направи такива неща на дете, или са се друсали тези двама *** нон стоп или не са изтрезнявали по цял ден.
13
15
 
11
 
! Отговори
Мимоза преди 8 години
До навършване на пълнолетие ОТГОВОРНОСТ за здравето и сигурността на детето, носи родителят!!! Детето в Пирогов ли е, в кома ли е??? Това прави Майката наравно виновна с преките извършители. ТОЧКА.Ама че работела, че била сама, че родителите й починали, че мъжът й я е оставил- това са житейски подробности, съпътстващи почти всеки човек.
12
21
 
9
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Самотна била, музикантка била, МАЙКА била....... Според мен тази жена е от този род "майки" дето само да намерят някой да "гледа" детето и хукват по молове, маникюристки, кафенета и т.н. А тази си има и официално извинение- на работа била.....ВИНОВНА е наравно с тези пубертети. Трябва да я съдят за безотговорно и опасно майчино поведение, дори да й отнемат детето. Дано поне то да се оправи!!!
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бих оставила детето си на 18годишни - нито на младежи, нито на девойки.
10
4
 
30
 
! Отговори
Vesko преди 8 години
До Анонимен (9)А, защо си мислиш, че жената не е търсела в БГ работа, която може да върши за да изхрани детето си ?Или със прословутите детски получени от държавата, един родител може да отгледа 'нормално' едно дете ?Недейте да давате мнения преди да сте разгледали целия случай и всичката информация.
9
1
 
23
 
! Отговори
Vesko преди 8 години
До Анонимен (9)А, относно детегледачки 'ЖЕНИ' .... защо си мислиш, че пола на човек определя неговата емпатия и съпричастност. Може би забрави за случая с акушерката пребила новородено ???А, имаш ли деца които се грижиш за тях или само говориш на теория ?
8
2
 
22
 
! Отговори
Vesko преди 8 години
До Анонимен (9)И как ще го вземеш, като детето няма право да напуска страната без разрешението на двамата родители? И ако мъжа ти не ти дава разрешение?

Спонсорирани публикации