Рецептата Dnes: Свинско с кисело зеле

Как да сготвите останалото кисело зеле
3 яну 2017 07:50, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Свинско с кисело зеле
Снимка: Youtube
Продукти:
 
1 средно голяма глава кисело зеле
около 300-400 г свинско месо, шарено
при възможност около 150 г бекон за вкус
1-2 лъж. червен пипер
2-3 лъж. олио
дафинов лист 2-3 листа
черен пипер на зърна 5-8 зърна
 
Приготвяне
 
Зелето се нарязва на дребно. Месото също.  В тенджера се загрява мазнината и месото се кавърдисва с бъркане за около 5 минути. Добавя се зелето. Захлупва се да ври на слаб огън около 40-50 минути. Поставя се в тава, добавят се подправките и се запича в силна фурна за около 10-15 минути.

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Чревоугодник преди 1 година
Аз слагам само кисело зеле и шарено месце - свински врат с повече сланинка, нищо друго, не му трябват никакви подправки, варя го 45 минути в тенджера под налягане, след това във фурната за около час, да остане само на мазнинка, отгоре леко да покафенее, и майка плаче, грамофон свири - ядеш и ревеш....
2
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Слагат се и 1-2 с.л. балсамов оцет (за аромат).
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Све

Спонсорирани публикации