Купуват, продават гласове... Вотът обаче е без промяна

Социолози: Всички партии търгуват и резултатът не се изкривява!
23 мар 2017 14:15, Василия Пейчева
53

4770 гледания   |  Още видео

Купуването на гласове категорично няма да наклони везните в полза на една или друга партия. Това коментираха пред Bulgaria ON AIR социолозите Мира Радева и Юлий Павлов.

"Купуване на гласове под една или друга форма съществува откакто в България има демокрация, но това далеч не означава, че вотът е манипулиран", коментира Радева.

По думите й вотът реално не се изкривява, тъй като има хора, които взимат пари, но гласуват, както са си решили. Също така всички партии се страхуват, всички купуват и в крайна сметка разултатът не е в полза на една партия и се разпределя между всички.

Павлов от своя страна добави, че при национално гласуване купуването на гласове наистина нямало реална тежест, за разлика от кметските избори, където няколко гласа повече могат да обърнат резултата.

"В крайна сметка купуват тези, които имат най-много пари - големите партии. Така и купеният вот се разпределя така, както и вотът на избирателите, които свободно гласуват", обясни Павлов.

Социолозите направиха и своите прогнози за резултатите от изборите. Какви са те? Вижте във видеото!


53
Още от
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия гербави социолози и в червата кого баламосват. ГЕРБ държи за гушата всички общини и 24 областни управители. Е кой може да ги бие по купуване?Ресурса е в тях. Безработните, ромите, тия които не стават за нищо а са назначени къде ли не...
НОСЕТЕ СИ ВАША СИНЯ ХИМИКАЛКА НА ИЗБОРИТЕ. ТОВА СРАБОТИ ОТЛИЧНО НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И Е ЛЕЧЕНИЕТО СРЕЩУ ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН.
29
0
 
0
 
! Отговори
bigpick преди 10 месеца
Кой ги гледа тия социологически проучвания? Пълна скръб са, правил съм анкети за една агенция. Те на миналите избори бяха изненадани, изобщо не познаха.Всичко е натъкмяване и измислици
28
0
 
0
 
! Отговори
Наивен преди 10 месеца
Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Гласове се купуват и продават.
Престъпници НЯМА.
27
0
 
2
 
! Отговори
www преди 10 месеца
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ДОКАЖЕ ЧЕ ИМАМЕ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА ????
26
0
 
4
 
! Отговори
сулю и мулю преди 10 месеца
То е безсмислено да се правят избори.Те социолозите казват резултата и тези избори не са изключение.Като дойде време за избори партиите да питат социолозите кой аджаба ще спечели и те който кажат той ще управлява.Така ще се спестят милиони за избори и губенето на времето на хората защото през годините както се вижда все му е едно на народа кой ще ги управлява защото той продължава да спи от турско насам.Ще ме извинявате но това е самата истина.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Само БСП

Западните държави печатат яко без бордове.
24
2
 
2
 
! Отговори
Мислеща преди 10 месеца
Смятам, че изборите са предрешени и играчите вече са си раздали картите /депутатските места/. Всичкото друго е зрелище за тълпата, защото хляба поскъпва!
23
4
 
5
 
! Отговори
Само БСП преди 10 месеца
Ако падне борда си плащам кредита за няколко месеца!
То и тъй и тъй сме от е%аната страна, така че по-лошо няма да стане!
22
3
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов тиквен преди 10 месеца
Аз съм Бойко Борисов тиквеника също като моите герберски платени тролове съм със обратна резба и си падаме по мъже не по жени.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По-малките партии в парламента не могат да оцелеят без да се продадат в коалиция. Патриотичните или паричния фронт са пребоядисан малък ГЕРБ и се продава на ГЕРБ за хубави депутатски постове.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мога да ви кажа, че Герб губят с много повече и са в паника!
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По-добре Нинова отколкото прост и *** Буда!
18
6
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 10 месеца
Таман ще си платим заемите дето са ни заробили! Аз искам да стане хиперинфлация и държавата да почне на чисто! Банките да губят!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Корнелия може да благодари на онзи *** Крум Зарков за спонтанната му шегичка в ефир... Добави на герберите поне 3% само днес.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако стане министър-председател Корнелия Нинова има намерение да предприеме няколко бързи мерки: „Ще отменя постановление 208 за заселване на бежанци в български общини. Ако не е приключила концесията на Летище София, ще я прекратя, защото се предава стратегически обект на турска фирма
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То е ясно, че оправия няма с това купуване. за какво въобще правим избори? Вместо избори предлагам на всеки 4 години да пускаме на търг 240-те депутатски кресла и партиите да наддават за всеки стол, като парите отиват в националния бюджет. На площада. Продадено! Взима си стола кандидата и си го внася в залата.Да няма скрито-покрито, да се знае всяка партия колко е платила. Така, де...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Циркове мутация и още нещо простотия казано на български само простотии пиите си ракията.скоро няма да се оправим сутринта какво видях се ловнах за главата и затова се.дават пари прост народ проста държава борела корупцията толерира си техните е дано техните останат после ще се ловим за главите лошото е че невинни теглят от управия на държавата нашето наследство нашето бъдеще амин
13
9
 
8
 
! Отговори
2,8 МИЛИОНА преди 10 месеца
АКО 2,8 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ,КОИТО ГЛАСУВАХА С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА , ГЛАСУВАТ ЗА "ДА, БЪЛГАРИЯ" НА ХРИСТО ИВАНОВ ,НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ ВЕДНАГА КЪМ МНОГО ПО-ДОБРО ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ И ЩЕ ТРЪГНАТ ,КРАЙНО ЗЛЕ ЗА РУСКАТА МАФИЯ БКП - ГЕРБ , БСП , ДПС , ДОСТ , Обединени Руски МУТРИоти , Ренегаторския блок , АБВ-Д21 , Нова Республика , ЦАЦАРОВ! МИСЛЕТЕ ХОРА , РУСКО-МАРОДЕРСКАТА МАФИЯ ВИЕ Е ПОДГОТВИЛА 35-50% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ВСИЧКО СЛЕД ИЗБОРИТЕ , ТАКА ЧЕ МИСЛЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ , ГЛАСУВАЙТЕ , ГЛАСУВАЙТЕ !!!
12
2
 
9
 
! Отговори
светнат преди 10 месеца
Отдавна Цвъки е прозрял, че харча за шведски гласове е излишен.
По-тънко излиза да купи цели избирателни комисии.
Така де, чували с бюлетини са по-евтини от всяка хартийка по отделно.
11
0
 
2
 
! Отговори
правилно преди 10 месеца
Спкойно можете да си продадете гласа мили съграждани :)