Преди финала на Евровизия: Може ли Кристиан да е №1?

Ключът към триумфа на българина е английският, пише лондонски вестник
13 май 2017 12:01,
85
Преди финала на Евровизия: Може ли Кристиан да е №1?
Снимка: Reuters

Може ли Кристиан Костов да спечели Евровизия? Според букмейкърите – да, но при едно условие. И то е дали ще бъде допуснат победител с песен на различен от английски език или не.

Това пише английският вестник "Метро" днес в материал, посветен на състезанието преди големият му финал тази вечер в Киев. 

Вестникът, цитиран от БТА, припомня, че според букмейкърите на първо място е представителят на Португалия, който пее на родния си език, следван от представителя на Италия, който пее също на родния си език. За последно песен, изпълнявана на различен от английския език, е печелила Евровизия през 2007 г. Това беше парчето на Мария Шерифович, която пя на сръбски.

Още по темата
Челната петорка на букмейкърите за тазгодишното издание се оформя от България (трето място), Белгия (четвърто място) и Великобритания (пето място).

Ако английският език се смята обаче за предимство при определяне на победителя, то България има всички шансове да спечели тази вечер финала на конкурса, пише английският вестник.

Междувременно Великобритания поиска да напусне Евровизия.

След като гласува миналата година за излизане от ЕС, сега на Острова искат излизане и от конкурса, предаде Франс прес, като се позова на резултатите от допитване, публикувано в навечерието на финала.

Петдесет и пет процента от анкетираните казват, че искат Великобритания да се оттегли от Евровизия, а 44 процента искат тя да остане в конкурса.

Измежду онези, които искат Великобритания да напусне Евровизия, 78 процента са гласували за Брекзит миналата година, а 78 процента са на и над 65 години, се уточнява в допитването на агенция ЮГъв.

В лагера на желаещите Великобритания да остане в Евровизия, 69 процента са на възраст между 18 и 24 години, а 65 процента са гласували за оставане в ЕС.

Великобритания спечели Евровизия пет пъти от създаването на конкурса през 1956 г. За последно това беше през 1997 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 41 Радвах се за Крисия когато спечели второ място, но дефакто моралното първо място на детската Евровизия и цял български народ се радваше, защото Крисия може да пее, защото песента беше невероятна както и изпълнениетой, но сега с такива изпълнители и с такива песни ме е срам че съм българин. Не да гласувам- срам ме че имаме такъв певец който ни представлява! Толкова мкомерсиална сорросоидна простотия накуп!
38
0
 
1
 
! Отговори
само да кажа преди 6 години
да не забравите какво сте писали преди финала и довчера след финала като се видят реалностите ще стане май нямахме шанс прецакаха ни никой не иска малка държава да е победител журито ни ощети и разните му други епитети хората са казали не казвай хоп преди да си скочил ама българина нали е велик само на думи на дела никакъв го няма!
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в същото време 25-годишното шефче на младежкото ГЕРБ, завършил унито преди месеци, го направиха зам.-министър на външните работи.Но, разбира се, доста по-важно е да се коментира някакъв залязващ конкурс, който има значение само източно от Арад.
36
12
 
7
 
! Отговори
bulgaricus bacilicus преди 6 години
Само да попитам нещо...какво ще спечели народа ако този неосъзнат геи спечели тази измислена евровизия? Ще се тупаме по гърдите 50 години? Ще влезе в учебниците по история? Не разбирам тая истерия "ще спечели ли наистина , ама може ли наистина да бъде номер 1 хихихи въййййй малииии ще свърша в гащите ако това стане. На простия бай Гани му дай зрелища и кебапчета. Държавата в момента е фабрика за глупави инфантили,крадци,мошеници ,убийци на деца и възрастни хорa
35
9
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
В една интернационална компания 12 гласа за нашето момче-италианци, гърци, испанци. Как да им обясна, че в България злобата е над всичко. Ми как да се гордея, че съм БГ, трудно...
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Относно националната кауза. В youtube има клип с Кристиян, говори на руски. "Москва, аз вече диво скучая за теб. Искам да посрещна утрото с изгледа към МГУ."
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А украинците преди обявяване на резултата ,танцуваха на преработена българска народна песен,без да го обяват.Значи имаме и български звук на конкурса,какво толкова ревете.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може пеенето на английски да е в ущърб на певеца, та това е ОГРОМНО ПРЕДИМСТВО! Всички запомнящи се песни победители или не, на Евровизия са изпяти на английски! И нашият Кристиан веднага влезе в полезрението на звукозаписи компании с перфектното си боравене с езика и даже от звукозап. компания на Саймън Кауъл SYCO - филиал на SONY MUSIC са го забелязали и го подкрепят! Няма да се впечатлят от оня *** италианец дето две думи на английски не може да върже и едно свястно интервю не даде, все мъкне преводачка със себе си, макар че е на 35 год., а Крис само на 17, жонглира с езика и даде 100
31
2
 
2
 
! Отговори
Естет преди 6 години
Лили, на кого ни остави?
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 31 Извинвай, но не мога да се гордея с Некадърната песен и некадърния й певец, от която и държава да съм.
29
1
 
10
 
! Отговори
от Мадрид преди 6 години
А пък ние 15-на човека сме си запазили масички в едно Мадридско ресторантче с телевизорче 2, 50 на 2м. Заедно с испанците ще празнувме...., пък каквото стане. Купонче.Успех на момчето!!!!Такава е традицията. И за мачове, музика...
28
7
 
2
 
! Отговори
Нинджа преди 6 години
Мацката е готина, полежавам и късмет!
27
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също не разбирам злобата. Не знам дали е национална кауза да спечелим, защото за нас самите така или иначе нищо няма да се промени. Но за Кристиян това би било прекрасна възможност за изява, а ако спечели, ще гледаме Евровизия в София на живо. Защо да не му пожелаем късмет? И какво значение има родителите му дали са руснаци, китайци или шведи. Момчето е прекрасно, пее прекрасно, говори български (за разлика от много деца на емигранти в Европа) и мисля, че всеки родител би се гордял с него.
26
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 28Песента била супер на тоя? Все едно да кажеш, че прасето ми в *** овъргаляно в калта е супер чисто.
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може. Но неизвестните са много. Ако всичките руснаци гласуват, на украинците няма да им бъде много хубаво. Нямат значение певаческите способности на гусина, нито нашата страна. Той е троянски кон. Борба между руснаци и украинци, а нас ни изпозват като прокси в техния конфликт.
24
8
 
18
 
! Отговори
mhm преди 6 години
Песента е супер,момчето също. Таланта е очеваден.Да не би Поли Генова да е по-талантлива или Елица и оня рунтавляк Стунджи с визия на запуснати хипита от 60-те. Трябва визия, гласови дадености, талант, поведение и адекватно амплоа, съответстващо на 2017 г. Това Кристиян го има , за разлика от крокодилите и отявлените некадърници (само си спомнете оная ,дето пееше на български английски, какъв смях беше нещо ди джей фар ауей или нещо такова ), представяли ни досега... Успех на момчето!Готин е!
23
1
 
8
 
! Отговори
от Испания преди 6 години
19.....Простичък си. Значи Р. Мадрид и Барселона могат да се представят добре с чужденците си, а България не може.....Я бегай некъде и се скрий.Аман от ,,чисти" българи, като тебе...Така де ...*** не са американци, а от Африка. Индианците са чистите американци. Ние *** сме непокътнати...
22
10
 
5
 
! Отговори
Георгиев от Бургас преди 6 години
Борисов пак го даваха на скоро да обяснява на някакъв западняк, че три папи го били галили по главата. А западняка гледаше като гръмнат онзи какви простотии му обяснява с жестове и на български език.А за руснака се надявам да се провали грандиозно.
21
3
 
6
 
! Отговори
бг работа преди 6 години
Абе не можем да пеем и нищо не можем да вършим като хората,но само как коментираме!Начесахме се където трябва и отиваме да си мием ръцете.
20
4
 
22
 
! Отговори
жирафка преди 6 години
Не знам дали представянето на Кристиян тази вечер е национална кауза, едва ли. Но нищо не ни пречи като нормални човеци да пожелаем успех на това талантливо 17-годишно момче, което излиза в условията на жестока конкуренция да представи БЪЛГАРИЯ. Другото е злоба, скудоумие и отчайваща простотия.

Спонсорирани публикации