Чувстват ли се американците в безопасност след убийството на Солеймани?

А могат ли да посочат къде точно е Иран?
12 яну 2020 13:34, Нели Христова
91
Чувстват ли се американците в безопасност след убийството на Солеймани?
Снимка: БГНЕС

След като бе сложен край на живота на иранския генерал Касем Солеймани от ръката на американският президент Доналд Тръмп, вицепрезидентът Майк Пенс обяви, че сега светът, в който живеем, е по-безопасен.

Но в безопасност ли се чувстват американците?

"Не сме в безопасност. Войната не е безопасност. Думите са по-силни от куршумите“, казва пред BBC случаен минувач във Вашингтон.

"Аз съм католик, не подкрепям убийството поради каквато и да е причина, но се чувствам в безопасност“, контрира възрастна жена. Тя добавя, че имат приятели, които са иранци. Те са споделили, че повечето хора в Иран не знаят какво точно се случва.

"Не се чувствам толкова безопасно, колкото преди това убийство. Нямаше добра причина за тези действия. И мисля, че те поставят не само нашите военни, но и всички останали, в голяма опасност. Арабският свят ще е готов да удари където и да е в САЩ“, коментира друга жена.

"Лично аз не се чувствам в безопасност. Точно обратното. Вярвам, че това беше импулсивно и много опасно действие от страна на нашия президент“, отговаря друг случаен минувач. 

"Той беше терорист. Убил е много американски войници и е отговорен за множество смъртни случаи в Иран. Нашата снаха е от Иран, тя знае каква е ситуацията там. Иранците просто искат да са свободни, но с режима там са неспособни да постигнат това. Солеймани беше терорист, така че се чувствам в безопасност, когато него го няма“, казва друг американец.

А могат ли американците да посочат къде е Иран?

Малко проучване на Independent по улиците на Вашингтон показва, че повечето американци дори и не знаят къде се намира новият им най-голям противник.

Някои от хората признават, че се опитват да следят темата, но не разбират точно какво се случва. Един от случайните минувачи, който медията спира, се оказва военен. Той също не успява да посочи с абсолютна точност къде е Иран, но заявява, че ако избухне война, той със сигурност ще се включи в нея.  Друг американски гражданин дори не е разбрал, че светът се е разтресъл от спречкването между САЩ и Иран.

 

We asked Americans to point out Iran on a map and this is how it went

Публикувахте от The Independent в Четвъртък, 9 януари 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вълчн Войвода иска да плати на Русия да дойде да ни освободи,но той не е бил възрожденец като Левски,Каравелов,Ботев,Раковски и много други.Та той е давал много злато,и го е показал на специален агент/пратеник на руският цар.После за това злато не се споменава нищо,явно братята са си го прибрали без да си мръднат пръста.После след ,,освобождението'' Стамболов им изпраща по тяхно искане още няколко вагона с злато,както е била и уговорката.А след 9/9/1944 пак открадват златото на България.До кога?
68
0
 
2
 
! Отговори
Журналя преди 4 години
вИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ.
67
2
 
3
 
! Отговори
преди 4 години
Не сте яли свинската опашка на фащ.Влиза и не излиза.Квадрати.
66
4
 
1
 
! Отговори
СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛОТО: преди 4 години
НИКОГА НЕ ВОЮВАЙТЕ С ПРОСТАЦИ И ***!ИЗЛИШНО И ВРЕДНО Е!ПРОСТО СПАЗВАЙТЕ Т.Н." ВЪОРАЖЕН НЕУТРАЛИТЕТ"!ЗНАЙТЕ --ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО , ЗЛОБАТА , ЗАВИСТТА И ОМРАЗАТА ИМ , ВЗАИМНО ЩЕ ГИ ПРОТИВОПОСТАВИ И ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ВЗАИМНО , ПОРАДИ ЛИПСА НА РЕАЛЕН ВРАГ!
65
7
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
РУСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО ---НИКОГА НЕ Е БИЛО "СВОБОДА И БЛАГОДЕНСТВИЕ"!!ОПАШКИТЕ , ПРЕД МАГАЗИНИТЕ , НЕПРЕКЪСНАТИЯ ДЕФИЦИТ ЗА ВСИЧКО , ЛИПСАТА НА ЕЛЕМЕНТАРНИ ПРОДУКТИ И СТОКИ ЗА БИТА , ПРАВЕХА ЖИВОТА УЖАСЕН И ТРУДЕН!"БЛАГОДЕНСТВИЕТО"-- БЕШЕ САМО ЗА КАДРИТЕ НА БКП/дс---КОИТО ПАЗАРУВАХА В СПЕЦИАЛНИ МАГАЗИНИ С КАРТИ ОТ БКП!"СВОБОДАТА"--ПАК БЕШЕ САМО ЗА КАДРИТЕ НА БКП/дс , ДА ИЗЛИЗАТ В ЧУЖБИНА С ВАЛУТА ОТ ДЪРЖАВАТА!"СОЦ-ЛАГЕРА" ---БЕШЕ АД ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА!
64
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на СССР България фалира три пъти, 30-те ни тона златни резерви отидоха в Русия на "съхранение" и повече никога не ги видяхме, а при последния фалит Живков е изразил желание да предаде суверенитета на България на Русия срещу опростяване на дълга. Комунизма съсипа България.
63
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава свобода и благоденствие,каквито ние имахме през управлението на СССР,днес нито една държава няма,нито една държава няма такава свобода и благоденствие на 100% от народа,каквато ние имахме през соца.
62
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбе , СССР никога,ама никога не се е месила в управлението,търговията или инокомиката на нашите държави,НИКОГА,запомни го това,ние бяхме наистина свободни и с неограничена свобода,когато СССР беше на власт и със силно развита икономика и наука.Напротив,СССР е помагал при обучението и строежа на България и ни даваха нефт почти за без пари,дотираха ни безвъзмездно селското стопанство,повтарям - БЕЗВЪЗМЕЗДНО, без да ни искат да връщаме парите обратно.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Микимаусчетата са големи тепегьозчета, освен големи уши за дърпане от големият задоекански батка и за слушане на задоеканските бабки нищо човешко не им е останало. Какви щети за милиарди от тръбата, щети за милиарди имаме от старите ефове.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние знаем това,което те искат,което те ни пускат да четем,гледаме и знаем,а каква е истината,ние не можем да знаем.И дали нещо е лъжа или истина или полуистина,ние не можем да знаем.Но аз не се страхувам,определен тесен кръг американци отдавна владеят света,никой не може да води война и няма как да води война,без тяхно знание,просто е невъзможно.
59
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До днесТемите за САЩ са нужни, за да могат троловете да тролят срещу САЩ. Идеята е да се замаже строителството на руско-турския поток, от който олигарсите напълниха пак джобовете с рушвети, а България ще понесе дългосрочни щети за милиарди!
58
1
 
12
 
! Отговори
днес преди 4 години
Meдийте защо занимавате населението на ГЕРБ с САЩ постоянно някакви въпроси,пари ли печелите по този начин.Защо пишете по цял ден в всички новини за Америка?Колония ли е БГ на САЩ.Не може да се мисли повече за всичко трябва да се пита.
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя имала приятели иранци. хахаха, другата пък имала снаха от иран. хахах Пишманжурналистите голямо творчество в пропагандата са ударили. Направо са вестним стършел напоследък ляволиберланите статии. Голяма пропаганда, големи лъжи. :-)
56
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 4 години
В Сащ проблема със сигурността е решен с правото на хората да притежават оръжие Също така там можеш да получиш на часно първокласно военно обучение.В Бг-я за притежание на едно флоберово пищовче ще те осъдят.А армията става само за парад.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пука им на американците къде е Иран...
54
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теа промити мозъци няма и да разберат кога САЩ ще изчезнат от картата.Те дори не са наясно какво представлява войната,защото от 200 години не имало война при тях.Само са чували,че някъде САЩ водят някаква война.Тя обаче е все по близо до тях.
53
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАСпоко, ще се спихнат. СССР имаше голяма икономика, Русия цоцаше републиките и пак се спихнаха, та тролска Русия ли няма да се спихне?! Те нито имат икономика, нито технологии. Има тролчета тук, мазни гaдни предателчета, които скачат за Русия, но не осъзнават, че ако минем пак СССР и Русия се спихне, а тя ще се спихне, този път с нея ще изчезне и България. Българите вече са слаб народ, предалчета с малко мозък и пълна липса на ценностна система.
52
11
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Дръжте спестяванията си в рубли и задължително портрет на стената с Великия Владимир Владимирович Путиин,нашия спасител.Купувайте си само рууски коли ВАЗ например,руски касетофони и печки.Аз ползвам руски бойлер на дърва.Пийте видка поне 60 градуса с чай и квас.Закусвайте с пирожки.Слава на Россия!!!
51
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
След близкия Изток... - да се готви далечния Север...
50
9
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
А *** са най добре... - имат си собствен интернет подбран специално за тях...

Спонсорирани публикации