Тервел Пулев с ярка победа над Викапита Мероро

Това е 16-а поредна победа за родния боксьор
Обновена: 29 яну 2021 21:46 | 29 яну 2021 21:05, Александър Попов
54

Тази вечер Тервел Пулев  осъществи своята 16-а поредна победа при професионалистите.

Родният боксьор се изправи срещу Викапита Мероро от Намибия, като мачът се проведе на африканска земя - в Танзания, предаде Gol.bg.


Първи рунд
Мероро започна срещата, търсейки близка дистанция и клинчове. Българинът от своя страна разчиташе на опасното си ляво кроше. Тервел пласира по-силни и точни удари, а малко преди гонга го разклати с дясно кроше.

Втори рунд
Мероро тръгна с крошета, но Тервел успяваше да го засрешне и да пласира хубави леви прави.

Трети рунд
Тревел Пулев започна този рунд по-агресивно и с атака притисна Мероро до въжетата. Съперникът му нанасяше ниски удари, като търсеше да порази Пулев в областта на стомаха.

Четвърти рунд
Мероро опита дясно кроше, но Тервел държеше дистанция и продължава да контролира мача. Последна мощно дясно кроше от страна на българина. 35-годишният боксьор от Намибия залага на не много чиста игра и бе предупреден най-накрая от рефера в четвъртия рунд. За изненада при второто предупреждене, съдията отне точка не само на Мероро, но и на Пулев.

Пети рунд
Стилът на Мероро не се измени и в тази част. Той търсеше клинчове, които видимо изнервиха Тервел Пулев. Въпреки че българинът успешно играеше до този момент в дистанция, реши да му отвърне с негови трикове. В тази част агресивността на Пулев се вдигна и той записа най-успешния си рунд.

Шести рунд
Забележка към Тервел Пулев за удари в главата, които неговият съперник му прилагаше в предишните срещи. Реферът отново прекъсна мача, за да говори с боксьорите. Тервел успя да пласира успешно дясно кроше и ляв прав, а играта продължаваше предимно в центъра на ринга. Боксьорът от Намибия опитваше да отвърне с десен прав и ляво кроше, но недостигайки главата на българина.

Седми рунд

С ляв прав на Тервел започна седмия рунд и продължи с добро засрещане със същата ръка. Опоненът му се отчете с едно добро дясно кроше. За съжаление българинът не успяваше да пласира много от комбинациите си, като тактиката на Мероро бе явно да накъсва боя.

Осми рунд
По-предзливо тръгнаха и дваматав тази част, може би умората започна да си казва думата. От залата се чуха викове на български „Тервел Пулев“ и „Българи-юнаци“, а мачът бе прекъснат за малко, за да оправят дясната ръкавица на Мероро. Хубава атака след това притисна Мероро в ъгъла и Пулев успя да го разклати с десен прав.

Девети рунд
С гонга Пулев нанесе ляво кроше, а след това пак се стигна до клинч и размяна на удари в тила. Последва странно действие на Мероро, в което двамата се претърколиха. А при изправянето си пак бе потърсен клинч. Последва ново предупреждение от съдията. Пулев му нанесе ляво и дясно кроше и срещата бе прекъсната, а съдията вдигна ръката на българина като победител.

Още спортни новини четете в Gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
9
 
! Отговори
Ганю пулев преди 3 години
Българинът не обича да му се натрапва нещо което е менте.Тренирал съм бокс и имам медали от републикански първенства от преди доста години.контузия ме спря за съжаление.това между двамата не беше бокс това беше някаква пародия .преди 30г такива мачове нямаше и на окръжни състезания.ако това е нивото на пулев по-добре да спира защото ще стане за смях като брат си.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре че сме ние стия евопеици Африка одавна да превземат бокса ,да пратят някои от западна европа , накрая пак те излизат по кадърните от нас.....
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Кубрат Пулев също беше по добрият с Джошуа, но съдията го провали!
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Тервел !!!! Добър мач !
40
3
 
7
 
! Отговори
argamedon70 преди 3 години
Мероро е от Намибия,иначе е шампион на Африка. Не е от световна класа,ама все пак...Иначе много грозен мач,изгубих си времето да го гледам....
39
4
 
15
 
! Отговори
Snorky преди 3 години
Ярка победа ли?? Това беше грозен мач с уличен бой, нищо чисто и красиво нямаше.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нека ти обясня нещо. Българинът не обича някой да се прави на такъв, какъвто не е. "Да спре да се прави на човек, тогава.
37
3
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
А относно КубратКак стигна до световна титла.единствения добър боксьор беше Чисора през който премина.Като му видях боя с Шампиона осъзнах че,Поветкин ,Фюри, Уайлдър да не говорим за Руиз ще го бият с лекотаА и как стигна до там ????
36
2
 
14
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Ако беше ярка победа трябваше да го приспи в 1 рунд.а той уличен бой с аутсайдер
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41Казах, че братя Пулеви са добри спортисти, не твърдя, че са гола вода. Гола вода означаваше, че не бива да имаш прекалено самочувствие, несъответстващо на потенциала ти.
34
1
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
Да ви имам журналисти статистите и боксьорите. От един дол дренки все
33
4
 
23
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Да се хвалиш, че си победил некъв шкембест плондер ахахаххаха, целия им род е мега зле
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Нека ти обясня нещо. Българинът не обича някой да се прави на такъв, какъвто не е. Не може да имаш претенции до небесата, а всъщност да си гола вода. Братя Пулеви са добри спортисти, да, но самочувствието им е в повече. Ако бяха по-скромни, нямаше да има това плюене по тях.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Викапита Мероро жена ли е?
30
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Танзания, извинявам се, не е Занзибар.Ама... то като гледам - тоя тъмния изобщо боксьор лие? И нашия хилката как се радва, все едно е победил майк Тайсън. Хаха, пародия, пародияяяяяяяяяяяяяяя. Значи - ако на тоя му забиея един шамар - шест пъти ще падне. Говоря за българския псевдобоксьор.
29
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз, за разлика от брат си, все намира некви индивиди дет не знаят къде се намират. Или ги нокаутира скакалеца, щот те по-зле и от него, или ги намира страхливци некви. Ей го и тоя, в Занзибар ак. Бе де го намери такъв льохма бе? Тоя ше го бие и жена ми... Ама както казах, тоя е тарикат, не е кат брат си - голямата уста. Който пък се хвърля на шампионите директно и се прай на великан. А те го трепят кат маче у дирек. И двамата са гола вода - единия бие жени дет се вика, други го бият кат жена.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скучно е.
27
6
 
20
 
! Отговори
Аха добре преди 3 години
Добре де, не ви ли омръзна да се занимавате с тези двама австралопитеци носеши български имена? Нивото на българския интелект явно е паднало на нивото на българския бокс, щом тези двамата ги въртят по новините и обясняват как са се били в африканска кръчма...
26
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двамата братя Пульови са много добри когато се боксират със безизвестни слабаци.Но ако стигнат до световния елит където са големите пари стават за смях.
25
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на този му слагат за противници само разни пияндурници от кръчмите и *** къде до вчера се катерили по палмите в Африка,и после срещу някой по сериозен ще продължава напред като брат му!!

Спонсорирани публикации