Близките на загиналия Людмил искат доживотен затвор за виновниците

Те се събраха на протест в Триъгълника на властта
Обновена: 20 фев 2021 20:32 | 20 фев 2021 20:31, Анисия Иванова
255

Близките на убитото от ток момче се събраха на протест в Триъгълника на властта. Дотук се стигна, след като цяла седмица нито една институция не пое отговорност за трагедията. Те настояват институциите да открият всички виновници и те да понесат своите наказания.

"Аз съм бащата на Людмил. Искам да помоля всички сънародници, веки има деца, не трябва да оставят нещата, след като гледат моя случай, не го пожелавам на никой. Това няма да се забрави. Ако не обръщат внимание и не се намерят по най-скоро да дават виновниците и да влизат в затвора, доживотен затвор. Аз няма да спра, ако трябва ще спя пред парламента с моето семейство, с другите хора на палатки", каза опечаленият родител.

Още по темата

Майката на починалото момче поиска справедливост от държавата, за да се предотврати нов трагичен случай:

Протестиращи от "Системата ни убива"  също се присъединиха към мирното шествие на роднините на загиналото от ток момче и  блокираха бул. "Дондуков" в София. Движението беше освободено преди 18 ч.

В края на миналата седмица Людмил, заедно с баща си пресичат на пешеходната пътека пред болница "Св. Иван Рилски". По оголен кабел протича електричество и убива 16-годишното момче. В деня след инцидента се оказва, че седмица по-рано в шахтата са работили техници. Тогава все още не е ясно чия собственост е шахтата.

"Тези шахти са отваряни преди 3 дни. Това са го казали и хора от болницата", заяви наемател на един от павилионите в района.

4 дни след смъртта ставd ясно, че павилионите на булевард "Иван Гешов" за незаконни. А ЧЕЗ пуснали ток към обектите с подписана служебна бележка. Шахтата намери своя собственик - Столичната община.

"Служебна бележка, подписана със запетая е пълен абсурд. Това послужва пред ЧЕЗ да свърже обекта като един законно изграден обект", заяви арх. Здравко Здравков.

От Столичната община прехвърлиха отговорността на районното кметство и обвиниха районния кмет, че не е подавал коректна информация за преместваемите обекти. На 18 февруари първи след инцидента оставка подаде дългогдишният главен архитект на район "Триадица" - Иван Шишков. От районната община обаче не отговориха какво са направили срещу незаконните обекти.

От ЧЕЗ заявиха че служебната бележка е редовен документ, а от болница "Св. Иван Рилски" заявиха, че нямат общо с инцидента. В ексклузивно интервю пред Bulgaria ON AIR, подалият оставка архитект Шишков разкри кой е подписал служебната бележка, с която са захранени павилионите.

"В този момент той е изпълнявал длъжността главен архитект, докато аз бил отпуск. Елена Tраянова се казвa", заяви той .

Арх. Шишков обясни, че процедурата по премахване на незаконните павилиони е спряла по настояване на болницата. Тогавашния директор на болницата д-р Дечо Дечев отрече да е имал подобни намерения.

Вижте повече в репортажa на Иван Кънчев по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чез е над закона - големите пари са вьв тях , недосегаеми
127
0
 
2
 
! Отговори
999 преди 3 години
Вяма да открият конкретен виновен, защото на практика трябва да обвинят единствено ЧЕЗ / само те спират и пускат тока. И никой друг. Но ще стане грандиозен въпрос. На практика Чез е монополист в дадения район и ще се дърпа яко да признае каквато и да е вина. Така разследването ще се точи години, докато не го забравите. А родителите ще получат най - вероятно парично обезщетение - споразумение без съд.
126
0
 
1
 
! Отговори
До 137 Въпроси преди 3 години
Оголеният кабел най- вероятно ОЩЕ СИ СТОИ ТАМ - ПРОВЕРИ ГОФРЕТО, КОЕТО ИЗЛИЗА ОТ ЗЕМЯТА И ВЪРВИ ПО ОГРАДАТА, НО ТОКЪТ Е ИЗКЛЮЧЕН ЦЕНТРАЛНО ОТ ЧЕЗ. САМО ЧЕЗ ИМАТ ПРАВО ДА СПИРАТ И ПУСКАТ ТОКА В ОТСЕЧКАТА ПРЕДИ ЕЛЕКТРОМЕРА В БУДКАТА. Някой да го провери лично, ако желае.
125
0
 
1
 
! Отговори
До 142 преди 3 години
Нема да ти се случи нищо , АМА САМО АКО НЕ Е ЗИМА И СНЯГ ПЛЮС СОЛ, ПРОВЕЖДАТ ТОКА, А И АКО ОБУВКИТЕ ТИ СА СУХИ./ ИЗОЛАТОР/. ИМАЛО Е ТЕЧ НА ТОКА ОТ КАБЕЛА В ГОФРЕТО, КОЙТО Е БИЛ ВЪЗДУШЕН КАБЕЛ, А НЕ ЗА ПОД ЗЕМЯТА. РАЗЛИЧНИ КАЧЕСТВА ИМАТ.
124
0
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
Трябва да има присъди и хора да лежат ефективно в затвора.Ако няма, значи няма и държава.НЕ СЪМ ВИДЯЛ НИТО ЕДИН КОРУМПИРАН Т Л Ъ С Т Т?У?Л>УП В ПАНДИЗ.САМО КЕША В СКРИНА РАСТЕ
123
0
 
5
 
! Отговори
Митака преди 3 години
Тука в коментарите някои хора изместват фокуса на въпроса.Убито е дете, от безхаберие и престъпна небрежност.Трябва да има присъди и хора да лежат ефективно в затвора.Ако няма, значи няма и държава.
122
0
 
1
 
! Отговори
ТУЛУПИНЪТ преди 3 години
НЕМА СЪД В ТАЯ ДЪРЖАВА
121
0
 
0
 
! Отговори
ТУЛУП С 200 преди 3 години
АЗ СЪМ С ВРЪЗКИПИТАЙТЕ ГЕШЕВ
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прилича на продължение и "поддържане на огъня" на летните протести?------ И какво, това, че на тебе ти прилича на нещо, отменя правото на хората да живеят ли? Или трябва да се чувстват виновни, че искат възмездие?
119
1
 
4
 
! Отговори
дедо Пешо преди 3 години
Нещо много е съмнителна работата ... Ако има оголен кабел по който тече ток и ти минеш оттам с обувки , нищо няма да ти се случи . Не вярвам *** да е било босо в тези зимни условия. Кой скри истината и къде е пипало това *** та да го удари ток ???
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен са ми интересни авторите на плакатите. Приличат на носените от "Системата ни убива" Дали не са печатани на едно място? Едва ли натъжените роднини са замислили тази прочувствена акция! Прилича на продължение и "поддържане на огъня" на летните протести?
117
0
 
6
 
! Отговори
акуд преди 3 години
ромите са най - големия генератор на корупция, да им се направи една проверка по махалите колко нерегламентирани връзвания на домове и търговски обекти има по махалите. там е много по-опасно от където и да е
116
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
много жалко за момчето,наистина!....Това е ужасна трагедия!!..НО-.....ЗА БЛИЗКИТЕ МУ!!!!За парвенюшките чиновници от Общината и надъханите с визия за перманентна печалба електроразпределители,си е просто.."Поредния инцидент"....жалко за момчето!...Много жалко!
115
0
 
4
 
! Отговори
реално преди 3 години
Това че някакъв павилион е не съвсем законен е наистина много трагично. Имам обосновано предположение че повечето павилиони в София, а и в цяла България са не дотам законни. И изобщо не мисля че който и да е обект, ако се подложи на пълна проверка, ще издържи като законен.НО.Дори и незаконен, един павилион не убива хора с електрически ток или по друг начин.Казват лошо монтиран кабел. Дори и разкъсан, този кабел би пропуснал утечката към Земя през монтажните пръти на оградата.
114
0
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОСИ преди 3 години
1. Защо никой не показа ОГОЛЕНИЯ кабел ?. От къде идва утечката ? Къде е прекъсната изолацията ? Токът протича навън заради ПРЕКЪСНАТА изолация, а не заради административни неуредици.2. Има ли записи от камерите, да показват какво се е случило? ЗАщо не се говори за това?
113
1
 
5
 
! Отговори
Всъщност преди 3 години
...най- съществените грешки са направени след ремонта на булеварда при второто свързване на тока с павилиона. Открийте кой го е направил против всички правила!!!
112
2
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 3 години
Пристани да плямпаш. Първо е ЧОВЕК, НЕ КАТО ТЕБ!!!
111
1
 
7
 
! Отговори
Факти преди 3 години
При ремонта на булеварда въздушниат кабел е сложен в гофре и е превърнат в подземен. Това НЕ МОЖЕ да е направено от ел. техник. Второ - гофрето след 2 години се напуква от атмосферните условия и въздешният кабел вътре също дава фира и си тече ток в околното пространство, особено когато има проводник - осолен сняг и вода. А действително и мокрите изцяло обувки имат значение, защото много други хора, минаващи оттам, НЕ са пострадали.
110
0
 
9
 
! Отговори
Факти преди 3 години
Първо е поставен павилионът от ЕТ Нептен Пламен Божидаров Бочев, след което е поискал бележка от кметството, подписана от Елена Траянова - " да послужи пред Чез", след което е направено свързване от техници на Чез, след което в 2018г. има ремонт на булеварда и въздушният кабел е превърнат в подземен. Би трябвало да е направено пак от Чез, но дали не е направено от майсторите, работещи по булеварда, защото един ел. техник НЕ може да превърне въздушен кабел в подземен.
109
1
 
13
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Виновник 1 - кой издава разрешителни за търговска дейност в даден район и следи за незаконни обекти? Виновник 2 - коя фирма свързва новорегистрирани обекти? Виновник 3 - в чия полза е работил обекта?Кое е неясно? Как може кмета от *** да е невинен? Кво общо имат ББ и ЙФ, та ги намесват да са *рали в гащите на ***?

Спонсорирани публикации