Фон дьо тен, крем, сенки... Kак да ги премахнете от дрехите?

Някои петна са упорити, но има решение
2
Фон дьо тен, крем, сенки... Kак да ги премахнете от дрехите?
IStockphoto

Течен фон дьо тен, излязъл от бутилката си и се пръска върху хубавата блуза; молив за очна линия, който се изплъзва между върховете на пръстите ви и драска дънките ви; сенки за очи, които по някакъв начин се озовават върху яката ви. Ако някой (или всички) от тези сценарии ви звучат познато, разбираме ви напълно.

Гримът често може да се превърне в най-лошия ни враг и да ни попречи да излезем точно с този тоалет, който сме си харесали. Петната по дрехите се получават в най-лошия за нас момент и имаме чувството, че всичко отива на вятъра и е по-добре да си останем вкъщи. Ключът към щастието обаче е да знаете точно как да премахнете грима от дрехите си за няколко минути. Така че ако имате само пет минути преди да тръгнете за работа, сватба или романтична вечеря, да не се паникьосвате и изнервяте.
 
Гримьорите ще ви препоръчат да се гримирате още преди да сте сложили дрехите си, като най-добре е да го правите, когато носите пижама. Ако не искате да цапате и пижамата си, тогава изберете нещо, което не ви е толкова скъпо и няма да имате против по него да попаднат прахови частици или няколко капки фон дьо тен. Този метод обаче невинаги е постижим, особено ако закъснявате за работа. За съжаление, точно когато нямате време да се гримирате с правилните дрехи, тогава нещо се разлива, изплъзва или оставя отпечатък върху прясно изпраната и изгладена блуза или панталон.
 
За да сме подготвени по-добре за тези злощастни случаи, на помощ идват модната стилистка Синди Конрой и гримьорката Кара Ловело. Те споделят най-добрите трикове за премахване на петна от грим по дрехите.
 
Течни продукти за грим – крем за бръснене
 
Според Конрой, петна от течна основа, коректор или хайлайтър нямат шанс срещу познатия ни крем за бръснене. Подгответе дрехата си, като внимателно изстържете всякаква течност от нея със задната част на лъжица. След това нанесете обилна доза безцветен крем за бръснене върху петното и го оставете да престои 5-10 минути.
 
„Времето за действие е от решаващо значение, защото трябва време да се разградят частиците грим“, казва Конрой пред InStyle. Когато нужните минути изтекат, изплакнете зоната с хладка вода. Ако е необходимо, повторете упражнението. Изперете дрехата на ръка със сапун за пране или я пуснете в пералнята.

Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации