Заради BG клиентите: Миграция на търговци в Одрин, наемите скочиха

90 на сто от всички клиенти са българи
11 авг 2022 18:29, Нели Христова
29
Заради BG клиентите: Миграция на търговци в Одрин, наемите скочиха
Снимка: БГНЕС

Напливът на българи към Одрин за пазар е довел до вътрешна миграция на търговци, които пристигат от съседните окръзи, за да търсят работа, съобщи агенция ИХА, цитирана от БТА.

Още по темата

Десетки хиляди българи прииждат на шопинг в Одрин, особено след решението на президента Реджеп Тайип Ердоган, което позволи пътуване на българите само с лични карти без задгранични паспорти, отбелязва агенцията. Това доведе до активизиране на търговията в района и до приток на търговци от окръзи като Истанбул, Текирдаг, Къркларели и Чанаккале.

Търсенето на магазини под наем пък е довело до увеличение на цените - обекти, отдавани преди на цена от 15 хиляди лири (8800 евро), сега се дават под наем срещу 50 хиляди лири (2700 евро), посочва Серхат Чекер, председател на Одринската асоциация на брокерите на недвижими имоти.

Тюлай Кайтан, местен търговец, споделя, че 90 на сто от всички клиенти са българи.

"Продаваме на българи. Слава Богу, че това продължава. Ако ги нямаше българите, щеше да е трудно за нас", казва той.

Преди дни обаче стана ясно, че кметът на Одрин Реджеп Гюркан е поискал да бъде съставена комисия във връзка с нарастващия брой надписи и табели на български език в града. Според градоначалника е необходима регулация, като се има предвид, че въпросните табели и плакати с надписи на български не съдържат "и една турска дума".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Караибрахим.........Май не си влизал в храм през живота си?Лошо Седларов,лошо.
20
4
 
2
 
! Отговори
д преди 1 година
абе гледайте какво купувате, а не си давайте левовете толкоз лесно.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Търсенето на магазини под наем пък е довело до увеличение на цените - обекти, отдавани преди на цена от 15 хиляди лири (8800 евро), сега се дават под наем срещу 50 хиляди лири (2700 евро),", абе Вие въобще четете ли каква глупост сте написали?
18
9
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Пак един пример:Ако лицето известно като Симеон 2 Сакскобурготски се крие четейки детски приказки след 1 група в детска градина Слънчице имайки предвид един милиона и отгоре гробове за които е отговорен ти задавам въпроса ще стреляш ли по гадината даже и да пострада някое дете!
17
7
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Добре айде да задам друг въпрос: Мръсен долен терорист отговорен за десет години тормоз се крие зад маската на семеен човек с жена и дете и се крие зад детето. Ще стреляш ли? По въпроса на логиката на въпроса ние стреляме после питаме!
16
2
 
8
 
! Отговори
До 234 преди 1 година
2006-та курсът беше 1 лира=1 лев. Тези 50 000 лири тогава бяха 50 000 лева. То и при нас има инфлация, ама тях как ги друса....
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде свакоо, айде бакоо, аиде свакоо, айде какооо на битакооооо:-))
14
1
 
0
 
! Отговори
234 преди 1 година
Първо проверете курса турска лира-евро, след това пишете срещу автора на статията. Сега 50 хил. турски лири са окоро 2700 евро. Колко е било преди - не ми се търси информация..
13
0
 
7
 
! Отговори
234 преди 1 година
И що се коси кмета? Табелите стават с надписи на турски и български и всичко си идва на мястотото. Хем агнето цяло, хем вълка сит. А, да не забравяме, че в Одрин има и надписи на гръцки, ама са малко.
12
1
 
24
 
! Отговори
Нели Христова, преди 1 година
хич не те бива по математика, душичко!15 хиляди лири = 8800 евро, а 50 хиляди лири = 2700 евро?!?Май ти е жега нещо,напече те силно слънцето, а, миличка?
11
5
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Помагите не са българи, това е патриотична пропаганда от соца.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е и клиенти и търговци да бъдат доволни.
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Турция има половин милион помаци, и от тях не малко все още говорят български в различна степен.Не ни трябват никакви мигранти, а това българите да си съберем племето по света. Нещо като израелския закон за завръщане. Но за да сработи трябва поне малко да си подредим къщата.
8
4
 
5
 
! Отговори
А соц лелката преди 1 година
Цветеслава Гълъбова пък плаче за мъжки ласки по телевизията
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Караибрахим Ибрахиме, по-скоро става обратното! Както е тръгнало ще си върнем Одрин ;-) *** ти нема да се коркаш - може и ти чиляк да станеш!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой пиян е писал статията !
5
30
 
9
 
! Отговори
Караибрахим преди 1 година
Ще превземем Дунавския Вилает изцяло. Кадъъните ви при нас ще пазаруват, наторените ни домати с отровни химикали нагъвате като луди. Ушите им пукат на буллгаристанците да пълнят багажници с евтина турска стока. Казах ви, че не е нужен ятагана, за да приемат правата вяра. Без бой се дават, чуждопоклонно племе са.
4
0
 
12
 
! Отговори
същитедиванетаиунас преди 1 година
До Анонимен 1 Кажи му "политик" и повече не го обиждай!
3
2
 
28
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Баси, това е резултата от дистанционото обучиние - 15 хиляди лири (8800 евро) но ВНИМАНИЕ !!!!! 50 хиляди лири (2700 евро) !Баси инфлациата ! В течение на едно изречение 300 % поевтиняване на лирата !
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
алъш вериш трябва да има, а тук нашите търговци наредили мляко за по 3.50 и чакат, какво чакат и аз не знам.

Спонсорирани публикации