Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета

Елена Йончева ще разследва защо у нас влизат нелегални имигранти
14 фев 2017 10:20,
128
Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета
Снимка: архив Булфото

Да си депутат в днешно време се свързва с непочтени сделки и история за кюфтета. Това е непрестижно, дори ужасно. Така журналистът Елена Йончева коментира политиката и в частност депутатстването, дни след като стана кандидат за депутат като водач на листата на БСП в Хасково.

"През годините съм получавала покани от различни политически сили, но винаги съм смятала, че е по-добре да си от страната на опозицията, на журналиста, защото партиите много се постараха, за да могат хората да свързват думата политика с всякакви задкулисни игри и непочтеност", каза Йончева пред bTV.

Още по темата

Тя беше категорична, че това е тенденция, която се затвърждава и в момента.

"Може да е романтично, но мисля, че има какво да се направи и хора, които могат да покажат, че има място за думата почтеност в политиката", каза още Йончева.

Влизането си в голямата политика тя нарече "продължение, а не тръгване". На Радев казала, че вижда своята реализация по-добре в политиката и конкретно – опазването на българската границата.

"На практика през българската границата минават свободно нелегални мигранти", каза Йончева.

Тя обясни, че е била поканена за депутат от Корнелия Нинова и това станало не просто на среща, а на тежък разговор. Йончева питала подробности за политиката на БСП и гаранции за изпълнението й.

"Вярвам, че БСП върви нагоре с Нинова, затова се съгласих", каза журналистката. Тя призна, че по времето на Станишев партията е имала проблеми, но отказа да прави анализ на БСП с мотива, че е от гражданската квота.

Според Йончева БСП се реформира, а България има нужда от силна лява и дясна партия.

Журналистката коментира обидата в някои от досегашните депутати на БСП, които останаха извън листите.

"БСП дава шанс на нови хора и нови лица и мисля, че това трябва да е тентендиця и за други партии. Никой не е абониран да е депутат. Дори не мисля, че това е престижно. Да бъдеш депутат в днешно време е свързано с непочтени сделки, история за кюфтета", каза тя.

Йончева обясни, че в личен план това е една битка, която тепърва трябва да се печели.

Тя обяви своите преоритети. "Смятам, че като журналист имам опит и мога да направя необходимото, за да стигне до обществото информация какво се прави за опазване на българската граница. Защо тази ограда не работи, защо 50 км не е достроена, защо през нея не е никакъв проблем с една стълба да прескочат? Защо камерите дълго време не работиха?", каза тя.

Елена Йончев обясни, че има познанията да разследва това и куража да сведе до обществото какво се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
5
 
! Отговори
Константин преди 7 години
Ъова е самата истина. Затова така яростно се натискат, готови да дадат мило и драго 4 години да са ***, по П.Р.С.
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да си депутат в днешно време се свързва с непочтени сделки и история за кюфтета. Това е непрестижно, дори ужасно. Така журналистът Елена Йончева коментира политиката и в частност депутатстването, дни след като стана кандидат за депутат като водач на листата на БСП в Хасково."NO COMMENT !!!!!!!!
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
iskam da popitam zashto vie radeteli na komunizma prashtate decata si na zapad a ne na iztok???????????????????
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ne e lesno da si bivsha lubovnica na OBRATEN
90
8
 
3
 
! Отговори
Хаджиев преди 7 години
Единственият депутат който даряваше своите депутатски кюфтета на бедните е г-жа Нинова.
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
права е-политиката е най-мръсното нещо,дори мафията е по-чисто,там поне има чест, в политиката няма нищо истинско и честно,всичко е пари и интриги и продажни души
88
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гнусни комунисти
87
7
 
16
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Бабо Ленчеее, гледай си бебето, че си на 51г.Я го дочакаш да стане абитуриент -я не!
86
5
 
13
 
! Отговори
? преди 7 години
По погледа и устните ми прилича повече на германка: а за разследването- по-лесно като независим журналист можеше да го направи( ходи чак в Сомалия БЕЗ да е депутат, а сега за бълг. граница обяснява, че ще го направи като депутат... няма логика.)
85
5
 
24
 
! Отговори
Демагогия преди 7 години
Хем е не е престижно, хем първа в депутатската листа.
84
4
 
18
 
! Отговори
някой си преди 7 години
ем де си се запътила кака...
83
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йончева много изложи румбата с версията за евтиното пътуване с военнен самолет Спартан - направо приличаше на реклама на нискобюджетна авиокомпания
82
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не си каже честно, генерал Деси ли я изгони от президентството?
81
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8РАДВАМ СЕ , ЧЕ ЕЛЕНА И ТОМА ТОМОВ СА В ЛИСТИТЕ НА БСПи в листите на ДС. Гарелов, Кеворкян, Митьо Гестапото що ги няма?
80
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представете си, че Йончева е депутат. Веднага ще хукне из Европа да лобира да паднат санкциите срещу Русия. Ще ни обяснява колко зле живеят европейците и че всеки момент ЕС ще се разпадне. Ще всява паника с нахлуващите орди бежанци, които носят поне по 5 ятагана на поясите си и 15 гранати в джобовете. С една дума ще работи срещу моята родина.
79
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е гадно да си депутат, ползваш служебна кола, взимаш една торба пари. Ама много е тежко да си депутат, вярвайте ми. Ако успееш да се свържеш с подходящите хора може с едно гласуване на подходящия закон да си докараш 50 бона. Обаче пак повтарям, да си депутат е непрестижно и се чудя защо всички се натискат за НС.
78
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88И бивши служители на държавна сигорност.Абе вие комунистите като започнете да хвалите някой си ваш номенклатурчик така сякаш той пада от луната и никой не ги е чувал и виждал и никой не им знае възгледите и слугинажа на Русия. И този прехвален Иво Христов с всяко свое появяване започва да ни говори като говорителя на Путин-колко е зле запада ,как сме на крачка от война, как Запада е загнил ама на всички комунисти-милионери децата им все на запад учат и работят инак слугуват на ***
77
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за БСП, нека и младите да научат какво означава купонна система и режим на тока.
76
10
 
17
 
! Отговори
Дончо преди 7 години
Като не Ви харесва Елена имате избор - овцата Менда,Бъчварова или модела Цецка.
75
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А откажете се де от евтините кюфтаци, откажете се от командировки от които си докарвате още по 2 заплати, откажете се от безплатният превоз или безплатните жилища, откажете се от екскурзийките ,ама никой от вас "патриотите-търтеи " не се отказва а напротив скачате като ожилени ако ви серазкритикува някоя глезотия.....По -нагли от нашите политици и депутати няма.В Холандия депутатите ходят с колелета и само шефа на Н.С.има кола , а в България дето все пари за " пенсии няма " си сменят колите през