Димитър Недков: Изборите промениха модела

"Жанрът" на ситуацията - "политически детектив", според писателя
30

Новите играчи на политическата сцена и резултатите от парламентарните избори коментира писателят Димитър Недков в предаването "Денят ON AIR".

"Появи се трето Его, свръх Егото. Благодарение на това, че егото, на президента и на премиера, е детска приказва", заяви Недков.

Партията "Има такъв народ", според Недков, е продиктувана от редица фатални действия на политиците.

"Кой изгони Ку-Kу от БНТ - кой принуди Ку-Kу да се преформатира в "Хъшове". Бих нарекъл партията "Бунтът на хъшовете". Резултатът на "Има такъв народ" е резултатът на другата България, на прокудената България", обясни още писателят.

Недков припомни и появата Бойко Борисов и партия ГЕРБ през 2009 г.

"Всички трябва да спомним чий продукт е Борисов, кой му е сценарист - ами прословутата глобална България. И докато Борисов беше геополитически проект, в Слави Трифонов не виждам геополитика, най-малко заради пантомичното му поведение", допълни още Недков пред Bulgaria ON AIR.

Според писателя тези избори са променили политическия модел у нас.

"През погледа на литературния жанр - много скоро трябва да се появи една нова специалност, която да описва предизборните процеси, да я наречем - политическа патоанатомия - вследствие на жертвите, на леталния изход на много политически жертви", допълни Недков.

Писателят представи политическата ситуация като жанр и я определи като "политически детектив".

"Отначало мислех, че преамбюлът, за да стане по-интересно четивото, би бил шпионският скандал, но се оказа, че не става роман от този шпионски скандал. Най малкото защото от русофил шпионин не става, те обичат наивно и безплатно", добави той.

И съпостави ситуацията у нас с това, което се случва в целия свят.

"Аз определено смятам, че до 2025 г., по указание на световното задкулисие, както се казва, светът ще заживее в друга политическа реалност. Изчезването на този политически модел до момента. След изборите в САЩ е ясно, че демокрацията я пенсионираме, необходимо е, защото не се сбъдна мечтата за края на историята и единния идеологически хегемон. Видяхме напрежението и противопоставяне,  което се случва, в момента, свиква се световен Конгрес на демократичната общност, лично от новия президент, който вече посочи и врага, и общо взето смятам, че ще има 2 идеологеми, които ще започнат студена война, която никога няма да стигне до трета световна война, защото това означава че ще се прекъсне бизнеса, който носи една студена война", обясни Недков.

Недков допълни още, че  започват да изпадат в криза всички класически партии, ще съхраним демокрацията обаче, но ще се търси ново прилагателно, и тя ще остане като едно историческо явление, за този период през, който е минало човечеството.


30
Още от Избори 2021
Красимир Дачев: Най-обран и логичен се явява Борисов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Слави ще е новият бьлгарски - премиер явно при управлението на троината клалиция - слави , христо , мая или може да избере за премиер някои от опозиционните лидери останали извьн парламента - например , човек от партията на - божков за да постигне стабилност и обединение вьв новото правителство
23
0
 
5
 
! Отговори
АСЕН ИЛИЕВ преди 2 седмици
ХОМО ХАЗАРСКАТА БАНДА СИ СЛАГА ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА, А ГОВОРЕЩИТЕ ОВЦЕ ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ И ДА ПЛАЩАТ ЗА ЦИРКА :)
МОДЕЛА СИ ОСТАВА :)
ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЕГА НЕ ПОСМЯХА ДА ФАЛШИФИЦИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ С 1 МИЛИОН БЮЛЕТИНИ :)
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересна работа, последните 10% преброени вота са били само за ГЕРБ и ДПС, на другите процентите не мръднаха.
21
3
 
12
 
! Отговори
H2 преди 2 седмици
Много добро интервю, реален и глобален поглед за България, гледано от високо, жалко че не е съветник в правителството , Слави и другите трябва да заровят томахавките, по дяволите ние сме по численост един квартал на Лондон , епидемията и скорошната война в Украйна ще ни помете докато се караме един друг за парче месо
20
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма, как държава с толкова пpocт народ да просперира ...
Там, където властва чалгата...нищо друго не вирее.
19
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
този определено чете много вестник "Шок" и не си пие хапчетата. От нашите избори стигна до световното задкулисие и новия световен ред....
18
5
 
21
 
! Отговори
М.Бонев преди 2 седмици
Много бих искал Димитър Недков като градски да коментира избора на Русе за Слави Трифонов? Аз съм шокиран, че в родният ми град/ макар да не живея там/ са гласували масово за партията Има такъв народ! Не мога да повярвам и търся друго обяснение,например неколцина от екипа на Слави са от Русе, вероятно близки и приятели са гласували за тях :) останалите русенци не са ходили да гласуват.Русе този европейски град,културен цендър да се чалгализира масово шокиран съм меко казано! Ужасен!
17
2
 
17
 
! Отговори
М.Бонев преди 2 седмици
Писателят Димитър Недков е ерудиран и прозорлив. Разбирам всичко което казва повече от добре,но за съжаление той прави точен анализ без да сочи 1 положителен вариант. Затова българите вършат простотии на изборите, защото нямат положителен модел към който да се стремят,всеки им набива в главите от сутрин до вечер кои са лошите! В търсене не по малкото зло, правят трампа с друго подобие!Управлението на една страна изисква приемствен опит и това пак не е достатъчно за доброто управление.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз не разбрах кой изгони Куку от БНТ и ги накара да се преформатират в Хъшове.
15
4
 
23
 
! Отговори
У преди 2 седмици
Умен човек, но виждам че само един, двама са го гледали. Не разбирам защо пишете ей така? Човекът коментира причините довели до такъв избор , а не прави анализ на Азис , Слави или музиката тип чалга. Коментира и как ни натискат отвън, защото сме 99,99% зависими от т.нар големи сили
14
18
 
9
 
! Отговори
тоз пък какъв е? преди 2 седмици
Има някакви бури, ветрове в главата на този субект.
13
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Накратко България няма значение кой я управлява, важното е управляващите да мразят Русия и да не нарушават бизнес модела, при нарушение, америнците идват и сменят управлението.
Такава е новата действителност на българите.
12
4
 
13
 
! Отговори
До11 преди 2 седмици
От 30 години сменяваме модела...Плямпач
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама на онези "японки "от филмите за възрастни.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
много силно изказване и с много замисъл.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Водещата прилича на японка.
8
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нали изловиха шпионите, що ще тоя Путиноли3a4 тука ?
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимно 7

Добре ли сте?
6
21
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ катастрофално загуби и това е реалността. Въпреки неистовото купуване на гласове, страх, тормоз и натиск, въпреки многобройната администрация, отливът на електората е фрапиращ. И ясен знак, че повече българите не искат мутрите да управляват и им е писнало от джипката и Онуй.
5
4
 
23
 
! Отговори
88087 преди 2 седмици
Спамени, спомени - помня една снимка на един изключително висок чоек, прегънат целия в поклон пред Костов... Миг, уловен от фотограф...