"Катимерини": Политическата несигурност в България разтревожи Запада

Българите - разочаровани от политическата класа на страната
12 апр 2021 22:30, Петя Славова
219
"Катимерини": Политическата несигурност в България разтревожи Запада
Снимка: БГНЕС

Резултатът от изборите миналата неделя хвърли България в период на политическа несигурност. Недалеч оттам изглежда, че в Украйна се развиват тревожни събития, пише Ставрос Цимас за "Катимерини".

Дясноцентристката партия на премиера Бойко Борисов събра най-много гласове, но получените от нея 26,14% не са достатъчни, за да формира мнозинство. Всъщност дори не му дава предимство във вероятните коалиционни преговори.

Още по темата

Българите, разочаровани от политическата класа на страната, гласуваха против статуквото в лицето на Има такъв народ, управлявана от популярния телевизионен водещ и певец Слави Трифонов. Въпреки липсата на каквито и да било смислени предложения по време на предизборната кампания, Трифонов събра 17,7%, побеждавайки Социалистическата партия, която за първи път в историята си остана на трето място.

Много анализатори казват, че са възможни нови избори. В този случай инерцията на партията на Трифонов може да я изведе на първо място, изпращайки България в неизследвана територия, предава БГНЕС.

Членка на НАТО и ЕС, в западните очи България подозирано е с ролята на стратегически аванпост на брега на Черно море и на индикатор за намеренията на Русия. С нарастващото напрежение в съседна Украйна, с провеждащи големи военни учения от Балтийско до Черно море Русия и НАТО, и със засилващата се риторика на Москва и Вашингтон в стил Студена война, Западът може само да се притеснява от продължителна политическа нестабилност в София.

С Борисов извън кадъра и президентът Румен Радев приветлив към Москва, Западът не е сигурен какво да очаква от политическите събития в България. Той се нуждае от приятелска България, за да може да наблюдава присъствието на Русия и движението в Черно море, Украйна и Кавказ и да може да заобиколи Босфорския пролив, ако е необходимо. Бепе Грило в балкански стил не обслужва западните геополитически интереси.


219
Още по темата: БългарияНАТОЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доста преувеличено ми се струва това.
9
4
 
12
 
! Отговори
Западът преди 2 месеца
Кой ми c'p;a в гащите ?!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що че правим?
7
25
 
11
 
! Отговори
Интелектуалец преди 2 месеца
Няма никаква несигурност. Това са манипулаций. Генерал Борисов спечели изборите и разби комунистите за пореден път. Ще управлява с кабинет на малцинството.
6
3
 
18
 
! Отговори
Комай преди 2 месеца
Няма друг случай, в който Со рос и Путин да са работили заедно за осъществяване на преврат....
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Станахме 27-ма република на Европейския съюз. Но останахме бедниРешението е да станем провинция на Германия и да искаме да бъдем равноправни германци.Защото европейците биват два вида - богати и бедни.
4
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Извинете, а къде има политическа сигурност или стабилност? В Гърция ли? В Запада ли? Кой Запад? Франция, Германия, Великобритания, Италия, Испания, Португалия... и много други държави няма политически партии, които да са водещи и доверието в тях да не се срива и политическата ситуация да е сигурна. Да не говорим за САЩ, там нещата са плачевни.
3
2
 
16
 
! Отговори
Ооппааа преди 2 месеца
Ам'чи то, тва дередже Запада си го поиска.... ....останалото е мълчание ( понеже Со рос се цензурира ) !
2
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Запада управлява България. Германия финансира с държавни пари кой да управлява провинция България.Българите искат сами да се управляват.Ако Германия смята България за своя провинция и иска да я управлява, да ни плаща германски заплати.
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми вечи и времи, запада да на анаксира и да на напраиии ... кат бели хора!