Шефът на "Еконт" ще е в листата на ПП в Русе

Николай Събев: България не е направила нищо да е транспортен център
13 окт 2021 13:00, Анисия Иванова
44
Шефът на "Еконт" ще е в листата на ПП в Русе
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Собственикът на "Еконт Експрес" Николай Събев ще е кандидат-депутат на "Промяната продължава" в Русе на парламентарните избори на 14 ноември.

Според него в България се гледа по несистемен начин на транспорта и липсва идея как да се обединят различните видове транспорт в една мрежа. Куриерските фирми трябва да еволюират и да развият нови услуги като системи за плащания и доставки с дронове, за да бъдат част от бъдещето, заяви Събев в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"От логистична гледна точка ние не сме направили нищо да бъдем привлекателен транспортен център... Средната скорост на предвижване на стоките трябва да е най-малко равна на европейската и да имаме инфраструктура с интермодални терминали.", смята той.

Събев цитира доклад на Министерството на транспорта с поети, но неизпълнени цели за развитието на транспорта в страната като част от европейската мрежа.

Още по темата

Той даде пример с лошата инфраструктура и връзки със София и Русе: "Русе е изолиран от България... Не можеш да отидеш за един ден до Русе, да си свършиш работата и да се прибереш."

Запитан за бъдещето на куриерския бизнес, Събев заяви, че той трябва да навлезе във всички други системи. "Ако се занимаваш само с доставка, без плащания и другите условия, които гарантират изпълнението на тези транзакции, то ти не си способен да си логистик.", обясни гостът.

Доставките с дронове трябва да бъдат голяма част от това бъдеще, заяви той.

В коментар за пандемичните мерки Събев заяви, че бизнесът и предприемачите нямат голяма нужда от помощ от държавата, това трябва да бъде запазено за хората в нужда. "Българският бизнес е изключително интелигентен, за да се позиционира в тези икономически условия.", смята той.

Подходът "проба-грешка", който е характерен за бизнес предприемачите, започнали през 90-те години на миналия век, се оказа изключително успешен, смята Събев.

"Въпреки лошите условия в публичния сектор, ние продължаваме да правим бизнес ... Държавата трябва да спре да се занимава с политиканстване."

Какво трябва да направи България в сферата на транспорта, грешките при случая с Vera Su можете да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


44
Още от Избори 2021
На парламентарния вот: ГЕРБ с номер 32 в бюлетината, БСП – с 33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ни милиционер,ни полицай,ни бизнесмен,ни политик,но пък нашу момче. Що е то?
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еконта доставя на следващия ден.......Сигурно шефа милионер иска да доставя още преди да си поръчал стока...........Телепатията да се развие, невронни телепатични мрежи. Шефът на Еконт да стане богат колкото Безос...........Лобистите не трябва да влизат в политииката. Защото или правят картел с другите, или ги унищожават.............Влязъл е, за да премахне конкуренцията в бизнеса.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еконт бяха класа, ама напоследък много си повярваха и... се набутаха в политиката - кофти работа!
35
1
 
2
 
! Отговори
иво преди 1 седмица
ИМА САМО ЕДНА ПАРТИЯ НА ПРОМЯНАТА - С Д С ! ВСИЧКО ДРУГО Е МЕНТЕ / болшевишко / !
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя бързо се промени )но капана на Кирето е голям ,така че не може да не станеш депутат )
33
2
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Казва се прИдвижване, такава дума "прЕдвижване", няма.
32
6
 
11
 
! Отговори
мошеник преди 1 седмица
Той даде пример с лошата инфраструктура и връзки със София и Русе: ------------ *** нали точно тия пишлигари от ПП спряха Хемус и откраднаха 560млн от нея!
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както при всяка нова партия досега и тук ще се набутат с ульо и п ульо, и ще омаскарят имиджа на Киро и Кокорчо.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕДИНСТВЕНАТА КОМПАНИЯ,ЧРЕЗ КОЯТО МОЖЕШ ДА ИЗПРАТИШ ПРАТКА ДО ВСЯКА ТОЧКА НА СВЕТА(ВКЛЮЧИТЕЛНО АНТАРКТИДА,САНДВИЧЕВИ ОСТРОВИ И О-В НАУРУ)Е БЪЛГАРСКИ ПОЩИ...ОСТАНАЛИТЕ(ЕКОНТ И СПИЙДИ)ИМАТ ДОСТА ОГРАНИЧЕН ДОСТЪП И ДОРИ ДА ИМАТ ТО Е ДОСТА СКЪП...
29
2
 
25
 
! Отговори
Този човек преди 1 седмица
най-много мрази служителите си. Доказано 100% през годините. Голямо текучество, ниски заплати, извънредна работа. И този ще слага ред в държавата. Пфу!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АМА ЧЕ ЛОГИКА...КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРАТКИ ПО "ЕКОНТ"(ДЕМЕК ПАРИ И СЪОТВЕТНО ПЕЧАЛБА),ТОЛКОВА ПО-СИЛНА ИКОНОМИКА!
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МНОГО ИНТЕРЕСНО...СЛЕД КАТО ИМАШ УСПЕШЕН БИЗНЕС ЗАЩО СЕ БУТАШ В ПОЛИТИКАТА?УСЛУГИТЕ НА "ЕКОНТ" АЗ НЕ ПОЛЗВАМ...САМО НА СПИЙДИ.
26
0
 
21
 
! Отговори
Клиент преди 1 седмица
Местя се при конкурентите му ! Винаги ми е било чудно, поради каква причина успешен биснесмен (за какъвто се преставя този) иска да се бута в политиката - най гнусния бизнес на света !!!
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-слаба икономика означава по-малко пратки и съответно по-малко пари за еконт. Чудя се той какво точно харесва от до тук направеното от икономическата политика на служебното правителство?
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, друго си е Еконт, ще разнасят фалшивите бюлетини със скороста на светлината. Опс, аз забравих, че има машини за фалшивия вот. Както и да е.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв беше този път на копринката и възможно ли е еконт да имат ли общо с него? По друг начин не мога да си обясня защо един интелигентен бизнесмен би се хванал с двама харвъдчета, които очевидно водят икономиката ни към блато.
22
2
 
19
 
! Отговори
Савова преди 1 седмица
Гледах го вчера в една от телевизиите. Все едно че е изял папагала на Кире Язовиро ! Същите високопарни лъжливи лакардии. От къде ги намират такива ? Хвани единия, удари другия !
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
партийна куриерска фирма? току що спрях да ги ползвам
20
1
 
24
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
В еконт не можеш да заемаш мениджърска позция ако не се закълнеш във вярност в сектата на този! Яко се режат заплатите на служителите за да се канят разни бутистки оратори от цял свят и да им се плаща целия престой! Представете си тъкъв човек да е в парламента или в министерски съвет! За какво чудо ще става въпрос!!
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От доста време използвам услугите само на СПИДИ.