Шефът на "Еконт" ще е в листата на ПП в Русе

Николай Събев: България не е направила нищо да е транспортен център
13 окт 2021 13:00, Анисия Иванова
44
Шефът на "Еконт" ще е в листата на ПП в Русе
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Собственикът на "Еконт Експрес" Николай Събев ще е кандидат-депутат на "Промяната продължава" в Русе на парламентарните избори на 14 ноември.

Според него в България се гледа по несистемен начин на транспорта и липсва идея как да се обединят различните видове транспорт в една мрежа. Куриерските фирми трябва да еволюират и да развият нови услуги като системи за плащания и доставки с дронове, за да бъдат част от бъдещето, заяви Събев в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"От логистична гледна точка ние не сме направили нищо да бъдем привлекателен транспортен център... Средната скорост на предвижване на стоките трябва да е най-малко равна на европейската и да имаме инфраструктура с интермодални терминали.", смята той.

Събев цитира доклад на Министерството на транспорта с поети, но неизпълнени цели за развитието на транспорта в страната като част от европейската мрежа.

Още по темата

Той даде пример с лошата инфраструктура и връзки със София и Русе: "Русе е изолиран от България... Не можеш да отидеш за един ден до Русе, да си свършиш работата и да се прибереш."

Запитан за бъдещето на куриерския бизнес, Събев заяви, че той трябва да навлезе във всички други системи. "Ако се занимаваш само с доставка, без плащания и другите условия, които гарантират изпълнението на тези транзакции, то ти не си способен да си логистик.", обясни гостът.

Доставките с дронове трябва да бъдат голяма част от това бъдеще, заяви той.

В коментар за пандемичните мерки Събев заяви, че бизнесът и предприемачите нямат голяма нужда от помощ от държавата, това трябва да бъде запазено за хората в нужда. "Българският бизнес е изключително интелигентен, за да се позиционира в тези икономически условия.", смята той.

Подходът "проба-грешка", който е характерен за бизнес предприемачите, започнали през 90-те години на миналия век, се оказа изключително успешен, смята Събев.

"Въпреки лошите условия в публичния сектор, ние продължаваме да правим бизнес ... Държавата трябва да спре да се занимава с политиканстване."

Какво трябва да направи България в сферата на транспорта, грешките при случая с Vera Su можете да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ни милиционер,ни полицай,ни бизнесмен,ни политик,но пък нашу момче. Що е то?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еконт бяха класа, ама напоследък много си повярваха и... се набутаха в политиката - кофти работа!
35
1
 
2
 
! Отговори
иво преди 2 години
ИМА САМО ЕДНА ПАРТИЯ НА ПРОМЯНАТА - С Д С ! ВСИЧКО ДРУГО Е МЕНТЕ / болшевишко / !
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя бързо се промени )но капана на Кирето е голям ,така че не може да не станеш депутат )
33
2
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Казва се прИдвижване, такава дума "прЕдвижване", няма.
32
6
 
11
 
! Отговори
мошеник преди 2 години
Той даде пример с лошата инфраструктура и връзки със София и Русе: ------------ *** нали точно тия пишлигари от ПП спряха Хемус и откраднаха 560млн от нея!
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както при всяка нова партия досега и тук ще се набутат с ульо и п ульо, и ще омаскарят имиджа на Киро и Кокорчо.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕДИНСТВЕНАТА КОМПАНИЯ,ЧРЕЗ КОЯТО МОЖЕШ ДА ИЗПРАТИШ ПРАТКА ДО ВСЯКА ТОЧКА НА СВЕТА(ВКЛЮЧИТЕЛНО АНТАРКТИДА,САНДВИЧЕВИ ОСТРОВИ И О-В НАУРУ)Е БЪЛГАРСКИ ПОЩИ...ОСТАНАЛИТЕ(ЕКОНТ И СПИЙДИ)ИМАТ ДОСТА ОГРАНИЧЕН ДОСТЪП И ДОРИ ДА ИМАТ ТО Е ДОСТА СКЪП...
29
2
 
25
 
! Отговори
Този човек преди 2 години
най-много мрази служителите си. Доказано 100% през годините. Голямо текучество, ниски заплати, извънредна работа. И този ще слага ред в държавата. Пфу!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМА ЧЕ ЛОГИКА...КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРАТКИ ПО "ЕКОНТ"(ДЕМЕК ПАРИ И СЪОТВЕТНО ПЕЧАЛБА),ТОЛКОВА ПО-СИЛНА ИКОНОМИКА!
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО...СЛЕД КАТО ИМАШ УСПЕШЕН БИЗНЕС ЗАЩО СЕ БУТАШ В ПОЛИТИКАТА?УСЛУГИТЕ НА "ЕКОНТ" АЗ НЕ ПОЛЗВАМ...САМО НА СПИЙДИ.
26
0
 
21
 
! Отговори
Клиент преди 2 години
Местя се при конкурентите му ! Винаги ми е било чудно, поради каква причина успешен биснесмен (за какъвто се преставя този) иска да се бута в политиката - най гнусния бизнес на света !!!
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-слаба икономика означава по-малко пратки и съответно по-малко пари за еконт. Чудя се той какво точно харесва от до тук направеното от икономическата политика на служебното правителство?
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, друго си е Еконт, ще разнасят фалшивите бюлетини със скороста на светлината. Опс, аз забравих, че има машини за фалшивия вот. Както и да е.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв беше този път на копринката и възможно ли е еконт да имат ли общо с него? По друг начин не мога да си обясня защо един интелигентен бизнесмен би се хванал с двама харвъдчета, които очевидно водят икономиката ни към блато.
22
2
 
19
 
! Отговори
Савова преди 2 години
Гледах го вчера в една от телевизиите. Все едно че е изял папагала на Кире Язовиро ! Същите високопарни лъжливи лакардии. От къде ги намират такива ? Хвани единия, удари другия !
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
партийна куриерска фирма? току що спрях да ги ползвам
20
1
 
24
 
! Отговори
Факт преди 2 години
В еконт не можеш да заемаш мениджърска позция ако не се закълнеш във вярност в сектата на този! Яко се режат заплатите на служителите за да се канят разни бутистки оратори от цял свят и да им се плаща целия престой! Представете си тъкъв човек да е в парламента или в министерски съвет! За какво чудо ще става въпрос!!
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От доста време използвам услугите само на СПИДИ.
18
0
 
20
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Знам, режат им от заплатата за щяло и нещяло.