Без "зелен сертификат" на изборите на 14 ноември

Пускаме разписките за президент и парламент в две кутии
Обновена: 21 окт 2021 18:21 | 21 окт 2021 15:17, Камелия Цветанова
69
Без "зелен сертификат" на изборите на 14 ноември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На изборите на 14 ноември няма да се изисква от гласоподавателите да представят "зелен сертификат", обясни заяви зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Още по темата

Според нея в заповедта на министъра на здравеопазването не влиза избирателния процес.

"На 6 октомври бяха утвърдени указанията на здравния министър, които като мерки не се различават от тези, които действаха на предишните парламентарни избори на 11 юли", каза Матева.

Тя съобщи още, че разписките от гласуването за парламент и за президент ще се пускат в една кутия, за да не се объркват избирателите.

Въпреки това дължината на разписките, които машините ще издават, да е различна за двата вота. Тази за президентските избори ще е стандартен размер, а за парламентарните ще е два пъти по-дълга, като целта на това решение на ЦИК е дори, когато те са сгънати, да могат да се различават.

Говорителят на ЦИК подчерта, че в 9398 секции в страната ще има по две машини, а в 2119 ще бъде поставено и второ устройство. За секциите в чужбина все още не е взето решение.

До 31 октомври трябва да пристигнат още 1600 машини за гласуване, след като във вторник ЦИК сключи договор за доставката им със "Сиела Норма".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 месец
значи ученици не може а вирусоносители в училищата може!!!
58
0
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 1 месец
До Анонимен 57 Ами простичък е отговорът, бре чадо!? Трябва да се избире нашият човек!Иначе ша ва тероризират на работата, да те затъпяват като не ходиш на културни събития и изобщо да ставаме бавно и полека в контролирани ***!Пък иначе са гъчкайте да на избирети в нар събрание и пак да ва заглавичкваме 4 години!
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом при струпване на толкова много хора по избори на едно място не е нужен "зелен сертификат", то защо тогава въобще е нужен ?
56
0
 
2
 
! Отговори
ф преди 1 месец
Един път пишете, че ще се пускат в две кутии, по-надолу пък пише, че кутията ще е само една.
55
1
 
8
 
! Отговори
Това е безумие преди 1 месец
Знае се, че се разболяват и ваксинирани и че не при всички тях заболяването минава леко. Знае се също, че ваксината при някои е с лоши последици. Е, тогава ЗАЩО да си натоварва човек организма с "ваксина", която може да го разболее, може и да го осмърти, но не му гарантира, че ще го предпази от заболяване? И след като поеме риска да го боцнат с такъв медикамент, да иде да стои на опашка за гласуване, където ще има и вирусоносители! Ясно е защо - заради купените гласове на НЕваксинираните роми!
54
1
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Ще видите избори на едно друго лято!
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз мисля да се дискриминирам сам на изборите,за престъпници не гласувам,изобщо няма да легитимирам този режим с гласа си.
52
1
 
18
 
! Отговори
miami_heat преди 1 месец
До Нека!Аз предлагам да спрем да плащаме данъци и да видим как ще оцелеят
51
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ковидът не работи на 14 ноември и на 21 евентуално
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С и без зелен сертификат много хора няма да гласуват - хляба поскъпна - изнесе се пшеницата, дърва няма изнесоха се дървата и станаха скъпи както пшеницата, бензина поскъпна, тока, водата и какво ли не. Заплати и пенсии не компенсират скъпотията.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно. Иначе как заложените резултати ще излязат? Току виж ако вкарате сертификат излезе че 30% са ваксани, но 80% са гласували и то всички за "правилния". Поне се усетихте овреме!
48
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи Ковида лови на театър, опера и кино, но на избори не лови. Явно щото разбира от култура, а на избори не ходи. Жалки сте!
47
1
 
16
 
! Отговори
радева промяна преди 1 месец
ами такива са мерките на фигуранта , кво да правиш , за едно може за друго не може .
46
3
 
14
 
! Отговори
жалка картинка преди 1 месец
значи за моло сертификат , а за изборите не трябва :) щото сещате ли се че гласуващи баби и дядовци за фигуранта няма да има .
45
2
 
7
 
! Отговори
dakotabg преди 1 месец
Еее,сега вече ме убедихте,че 100-те лв.са важни!
44
2
 
20
 
! Отговори
искат преди 1 месец
да прилъжат хората, а после да им забият нож в гърба...Лицемерни продажници...
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радевите така се забатачиха не може да си намерят възлите на калчищата да ги развържат От тук нататък спасение за тях няма туй беше да почерпи Кацаров ама не знам Радев или Бойко да го черпи
42
1
 
29
 
! Отговори
? преди 1 месец
Защо!!!Там ще се съберат много повече хора на едно място отколкото в магазините!Вие сте луди искате да ни убиете! (ако трябва да мисля като вас)
41
3
 
31
 
! Отговори
суверена преди 1 месец
Ааа, Не! Не може потенциални заразоносители без сертификат да влизат в затворените помещения, където ще съм и аз. Както не може да влизат в кръчми и зали, не може и в изборни секции. Условията да са еднакви. Тогава аз няма да гласувам, и без това няма за кого.
40
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едни затворени помещения всъщност не са точно затворени помещения; зеленият сертификат всъщност не е точно зелен, и не точно сертификат; изборите всъщност не са точно избори; пандемията всъщност не е точно пандемия; надявам се поне хората да останем хора.