–» -овете чакат инструкции при заплахи за бомби

¬се още не зна€т как да реагират в изборни€ ден
ќбновена: 31 мар 2023 11:50 | 31 мар 2023 11:50,  амели€ ÷ветанова
9
–» -овете чакат инструкции при заплахи за бомби
—нимка: ƒимитър  ьосемарлиев, Dnes.bg

"¬ –айонната избирателна комиси€ засега сме спокойни. »ма леко напрежение, но то се касае за това, че никой на този етап не излиза да каже нищо". “ова коментира пред ЅЌ– секретар€т на 23-та –»  в —офи€ ѕолина ¬итанова относно бомбените заплахи от последната седмица.

"Ќад€ваме се да бъдем уведомени, защото ние сме тези, към които ще се обръщат от секционните избирателни комисии, ще звън€т и ще очакват от нас раз€снение какво тр€бва да прав€т. ќчаквах н€какви разписани инструкции, правила, протокол за това как точно да действаме при такава ситуаци€", отбел€за т€.

¬итанова посочи, че утре ще се раздават изборните книжа и материали. “огава всички секционни комисии могат да бъдат запознати и да им бъде предоставена инструкци€, разписана от ÷»  и ћ¬–, см€та т€.

«а не€ е абсурдно да бъде скрита информаци€ за бомбена заплаха. Ќай-важното е да не се застрашава живота и здравето в изборни€ процес, категорична е т€.

"ћ¬– и ÷»  днес най-късно тр€бва да изл€зат с €сни, точни, разписани правила, протокол за това как ще се действа, ако има такива заплахи. ¬сичко останало звучи несериозно и безотговорно", изказа мнението си ѕолина ¬итанова.

—поред не€ при получен сигнал за поставено взривно устройство, тр€бва да бъде направена проверка. Ќе може да се каже - ние сме проверили всичко предни€ ден, категорична е т€ и об€сни, че в изборни€ ден всеки има достъп до секциите. Ќа входа на училищата има охрана, но т€ не провер€ва никой, кой какво носи, добави секретар€т на районна комиси€ в —офи€.

ѕолина ¬итанова очаква забав€не в отчитането на резултатите.

"ќтчитането с видеонаблюдението и излъчването безспорно ще забави резултата. ƒруги€т фактор е протоколът, който беше приет", об€сни т€.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


9
ќще по темата: изборибомбизаплаха
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
7
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 акви инструкции чакат,по петстотин кинта им плащат за ден€. ƒа дрем€т като √юро ћихайлов. “о каквото има да става,ще стане и без т€х.
6
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕърво правило - не си провер€вайте имейлите и не се занимавайте с телефоните си в този ден. ¬торо - ако н€кой каже че има бомба това значи че н€ма такава. “рето - веро€тността да ви из€де акула е стотици пъти по гол€ма от възможността подобни бомбени предупреждени€ да са истина. јко н€кой ще слага бомба то целта на това е т€ да гръмне. “акъв човек н€ма да тръгне да оповест€ва за не€. ќще по малко пък къде е. ѕро€вите малко здрав разум вече. √олеми хора сте. ÷ъ цъ цъ....
5
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕри заплаха за бомби, –»  да звън€т в руското посолство и да им тегл€т майните.
4
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
—тига с ти€ измислени заплахи, никой н€ма да тръгне да слага бомби по стотици училища за н€какви си избори.
3
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈дната стати€ казва "Ќе знаем какво да правим" другата - "»ма правила"... ъде е »стината?
2
0
 
0
 
! ќтговори
поƒ—казвач преди 1 година
÷»  се римува с ÷»– 
1
0
 
1
 
! ќтговори
’ах преди 1 година
≈ нали шефката на ÷ик каза, че имало правила при бомбени заплахи!  ви инструкции чакат сега още? „етете правилата, прилагайте и толкоз!