Фотографка представя фотоизложба с привкус на джелато

Кая Христова ни пренася по улиците на Италия
5 мар 2020 11:51, Ния Христова
0

Най-новата изложба на фотографката Кая Христова се пренасяме по улиците на Италия. На бул. "Тодор Александров" №17 се намира едно от най-новите места в столицата, къдет осе прави занаятчийски сладолед. Там на 6 март от 19 часа ще бъде открита и изложбата на Кая Христова.

Снимките са от Милано и Бергамо, заснети при пътуване на Кая от началото на годината.

"Проектът е на не повече от месец и половина. За мен Италия е една от най-вдъхновяващите държави, дава по-интересен облик на нещата", сподели младата фотографка в ефира на Bulgaria ON AIR.

Кая е посетиле редица италиански градове и е категорична, че дори коронавирусът не може да я спре да пътува. Сред следващите й дестинации са Сицилия, Сан Джиминяно и Лече. Изложбата носи името "Улици", тъй като фотографиите са насочени главно към тази част от градовете.

Гергана Заркова е основателят на най-новото място в София за италиански сладолед.

"Всичко правим на място. Не ползваме никакви готови овкусители и боички. Всичко минава през ръцете ни и влагаме много страст и любов", сподели тя и призна, че след дълга корпоративна кариера е имала нужда да се отдаде на страстта си.

"Има много видове сладолед по света, но за мен италианското джелато е истината. Отидох при майсторите, за да се уча от тях. В Болоня изкарах няколко професионални курса", каза още Заркова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари