И киното пътува

“Хиндемит” и “Шивачки” акустираха за безплатна прожекция в Бургас
14 юли 2008 16:40, Петя Славова
3
И киното пътува
Снимка: София Филм Фест

Пътуващото кино на Андрей Слабаков акустира тази вечер в морския град Бургас. 

Прожекцията на 14 юли е безплатна. Зрителите могат да видят режисьорската версия на “Хиндемит”. Сред “пътниците” на българското кино са и Петър Слабаков, Деян Донков и Ернестина Шинова.

На 15 юли прожекциите продължават с филма на Людмил Тодоров “Шивачки”.

Той спечели пет годишни филмови награди за 2007 година - за най-добър игрален филм, за режисура, сценарий, операторска работа на Емил Христов и за най-добра актриса на Елен Колева.

Миналата седмица бе оценен и на 43-ия международен кинофестивал в Карлови Вари.

На пресконференция Андрей Слабаков и Ернестина Шинова споделиха трудностите, пред които филмовите творци все още са изправени.

Едни от най-тежките са икономическата стагнация, липсата на ясна държавна политика за развитието на българското кино са сред основните проблеми на седмото изкуство.
 


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
sos преди 13 години
като чуя вече че някой български филм бил спечелил в "Карлови вари" и съм наясно, че не трябва да го гледам, защото ще е супер супер супер смотан, претенциозен, надут и НЕГЛЕДАЕМ!
1
0
 
0
 
! Отговори
MLN преди 13 години
Не, сериозно - откъде си намирате сътрудниците, които на всичкото отгоре пишат в рубрика Изкуства??? АкОстирам се пише - не идва от акУстика........ Нямам думи... Във всяка статия имате по няколко правописни грешки - е АрЕ стига!