Джеймс Камерън: "Титаник е една метафора за края на човечеството"!

Режисьорът завяи, че сагата е актуална и в днешно време
3 апр 2012 15:18, Петя Славова
4
Джеймс Камерън: "Титаник е една метафора за края на човечеството"!
Снимка: БТА

Режисьорът на филма "Титаник" Джеймс Камерън заяви, че сагата на героите му Джак и Роуз е актуална и днес -  15 години след пускането на блокбастъра. Авторът обясни думите си с идеята, че потъването на легендарния кораб е  метафора за края на човечеството, което може да дойде с глобалното затопляне, предаде БТА.

"Мисля, че сме изправени пред столетие на бедствия от планетарен мащаб, тъй като системно нарушавамеправилата на природата, когато добиваме храната и горивото си", заяви кинотворецът пред BANG Showbiz. "Това ще бъде векът, в който или ще обединим усилията си, или всички ще потънем, предупреди Камерън. Това беше и метафората на "Титаник". Предупредени бяхте, айсбергът е точно пред вас, но изглежда няма да се размърдате, за да избегнете сблъсъка!".

Поводът за изявлението на режисьора е промоцията, която той прави за триизмерната версия на филма си  "Титаник- 3D".

Продукцията ще бъде прожектирана от 6 април. Камерън изказа опасенията си за бъдещето, след като световните правителства не правят почти нищоконкретно пред грозящите ни климатични промени. Няма изявени лидери, които да поведат човечеството, още повече, че сегашните изпълняват поръчките на големия бизнес.

"Това е и голямата поука от "Титаник", коментира режисьорът. Ние сме се прицелили в айсберга. Това, което открих при разглеждането на отломките на кораба, беше истината, че пътниците сляпо са вярвали, че немислимото не може да се случи. А то се случва. Трябва винаги да сме готови, да си понесем последствията. На това ме научи "Титаник"!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Мюмюн преди 12 години
Интелектуалец e прав. Камерън е просто част от "Agenda"-та.Кога ли ще го проумеят хората...
2
2
 
3
 
! Отговори
интелектуалец преди 12 години
Е какво изказване да очаквате от платен говорител на Блидерберг групировката, отвсякъде прозира прокламираната и програмирана идея за световното правителство, с изявеният лидер, разбираш ли, който да вземе решенията и да спаси планетата и човечеството, пък ние да му се кланяме до земята и да му робуваме цял живот с данъци, за да могат да си живуркат охолно, пък ако може и вечно с постиженията на медицината... *** гнусна!!!
1
3
 
2
 
! Отговори
пф преди 12 години
Чак пък метафора за края на човечеството...Разбирам потъването на Титаник да беше художествена измислица ок, ама да казваш, че личните трагедии на всички загинали и семействата им са метафора си е нагло от където и да го погледнеш