Ръководителят на Дисни подаде оставка заради провала на Джон Картър

Рич Рос се оттегли от поста си
21 апр 2012 11:12, Петя Славова
6
Ръководителят на Дисни подаде оставка заради провала на Джон Картър
Кадър от "Джон Картър: между два свята". Снимка: Форум Филм

Рич Рос се оттегли от поста ръководител на киностудията "Уолт Дисни" заради загубите, които тя претърпя покрай провала на филма "Джон Картър", съобщи Асошиейтед прес.

Рос пое поста от Дик Кук преди две години и половина. Катастрофалните приходи от прожекции на фантастичния филм  "Джон Картър: Между два свята", който се появи по екраните в целия свят през март, ще донесат на "Уолт Дисни" загуби на стойност около 200 милиона долара. А това означава, че киностудията ще приключи тримесечието със загуби в размер на между 80 и 120 милиона долара.

"Джон Картър: Между два свята" - научно-фантастична епопея, която проследява премеждията на войник от Гражданската война в САЩ, транспортиран на планетата Марс, е с бюджет около 250 милиона долара, към които се прибавят 100 милиона долара за реклама.

"Джон Картър: Между два свята" е заснет от Андрю Стантън, който е режисьор на шедьоврите "Търсенето на Немо" и "УОЛ-И" на студиата "Пиксар" и е автор на сценариите на трите филма от поредицата "Играта на играчките". Сюжетът на "Джон Картър" е по класическия роман на Едгар Райс Бъроуз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не беше лош филма.
5
0
 
5
 
! Отговори
Asen преди 12 години
Филмчето си беше идеално за разпускане. Много по ми хареса от Hunger Games.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как си представяте Вин Дизел с прическа от гражданската война в САЩ? Ще бъде по-голяма пародия и от този. Пуквам се от смях като си го представя с перука и буклички!
3
0
 
6
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
Евала номер 1. Всичко е както го каза. Трябваше да вземат Вин Дизел...и без това ми се гледа пак нещо като Ридик...
2
0
 
4
 
! Отговори
зрънчо преди 12 години
hahaa съгласен съм. а и като погледнеш названието на филма - Джон Картър, все едно да направиш филм, който се казва "Петър Георгиев" пфахахаамного некадърници са се събрали на едно място и резултата е налице
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само като му видиш лицето на главния герой и ти става ясно, че филмът е обречен на провал. Ясно е, че таргетът на този филм са мъже / тийнейджъри (момчета).А в 21 век никой не иска да гледа супергерои с женствени метросекшуъл прически.Това да не ви е Рахан от комиксите Дъга преди 30 години. Трябва си мъжко лице, мъжки имидж.