Бърз и яростен милиард за 17 дни

Как последният филм от популярната поредица чупи рекорди по приходи?
19 апр 2015 16:30,
45
Бърз и яростен милиард за 17 дни
Ван Дизел в кадър от филма. Снимка: Форум Филм

След продължителен период със слаби резултати от началото на 2015-а година, кино индустрията получи своята доза финансов адреналин. Получи го бързо и яростно, отбелязва BusinessInsider.com.
 
Очакванията бяха, че 7-та част от поредицата за бързи коли и лоши момчета (и момичета) ще бъде успешна, но това, което се случва, определено е голямата изненада в света на киното до този момент от годината. 
 
“Бързи и яростни 7” излезе по кината на 1-ви април в редица държави. На 3-ти тръгна и по големите екрани в Съединените щати. Възползвайки се от неособено силната конкуренция, лентата постави първия си рекорд – най-голям приход в дебютен уикенд през април отвъд Океана. Сумата беше внушителна – 147.1 милиона долара.
 
Рекордите обаче тепърва предстояха. 10 дни след началото на прожекциите продукцията вече се превърна в най-касовата част от поредицата. Седмица по-късно налице вече е ново върхово постижение - “Бързи и яростни 7” е първият филм в историята на “Юнивърсъл”, който преминава границата от 1 милиард долара след първото си пускане на големия екран.

Да, прогнозите бяха, че лентата ще е касов хит, но не и в такива размери. Само за малко повече от 2 седмици този филм се нареди в изключително елитния клуб на продукциите с приходи от продажби на билети над 1 милиард долара. В момента е на 20-то място, но предстои да напредва още.

Още по-впечатляващо е, че “Бързи и яростни 7” постигна това за най-кратко време в историята. Предишният рекорд от 19 дни се делеше между “Аватар”, “Хари Потър и Даровете на смъртта II” и “Отмъстителите”. Но има и още – споменатите 3 ленти се възползват от по-високите цени на билетите за 3D-прожекции, докато Вин Дизел и компания забавляват зрителите в добрия стар 2D формат.
 
Предвид всички тези факти едва ли е изненада, че шефовете на “Юнивърсъл” потриват доволно ръце в очакване на реализирането на проекта за 8-ма част.

Как се стигна до този грандиозен успех? Според BusinessInsider.com главната причина е, че лентата е последната изява на Пол Уолкър, който загина при автомобилна катастрофа, докато филмът все още не беше завършен. Всеки, от най-страстните фенове на поредицата, до редовия кино зрител, несъмнено е заинтригуван как е отдадена почит на един от главните герои в последната му бясна надпревара.

От друга страна “Юнивърсъл” показа добър нюх по отношение на периода, в който да пусне лентата на екран. Това се случи в момент на определен вакуум по отношение на качествени продукции. Ако се бяха забавили още малко, “Бързи и яростни 7” щеше да влезе в летния сезон на големите касоразбивачи и едва ли щеше да има такъв финансов успех.

Аудиторията беше зажадняла за малко повече пролетно забавление от големия екран и го получи точно навреме.

Сега най-голямата интрига около лентата е колко нагоре може да стигне в класацията за най-касовите филми на всички времена. Нищо чудно да остави зад себе си много от най-хитовите заглавия в последните години.
 
Но това вече едва ли е особено важно за студиото, което видя потенциал в сюжетната линия на тази поредица. През 2001-а година “Юнивърсъл” пое риска да заложи на лента с не особено дълбока фабула, не особено известни актьори, но с особено лъскави бързи коли, впускащи се в нелегални бесни надпревари. Този риск се превърна в една от най-успешните поредици в историята на киното, което определено е завидно постижение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Бързи и яростни 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
ДО 21 преди 8 години
До ГенатаХа, познай, кое от двете?! :)))
32
0
 
0
 
! Отговори
Do 31 преди 8 години
До АнонименДа! Ах, тези лоши американци.Друго си е както е в БГ и Русия...да унищожим твореца, още докато е жив...ама на високо морално ниво :)Големи моралисти се извъдихте всички в този форум.И защо хората да не отидат да видят последния филм на човека?Защото това не било морално...и т.н. децата му ще спечелят от филма също.
31
0
 
0
 
! Отговори
Пако преди 8 години
Филмът е успешен, защото заложиха на връщането към първите 3 филма - събраха старите актьори, показаха отново същите модели автомобили, дори на няколко момента звука на колите беше взет от първата част (това малко хора могат да го усетят, само истинските фенове на поредицата). Екшъна беше в повече, но пък то не може само на автомобили да се разчита. Разбира се и смъртта на Пол изигра голяма роля за тоя милиард. А края беше адски затрогващ, Титаници и Тетрадки чушки да ядат.. едва не се разплаках
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми, имали - дали. Никой не взима насила парите от хората.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко изтегли 16 милиарда за една нощ.Той е по-бърз!
28
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
До АТАКИСТГЛедай Drive от 2011 - ще ти хареса. А за бързите и яростни - посредствен филм е, но масите това харесват.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Пол беше жив нямаше и половината на това да направят... всички искаха да видят последният филм на Пол Уокър... жалко. Да почива в мир.
26
2
 
3
 
! Отговори
NY преди 8 години
абе това е колко бюджета на РосКосмос, стига да не е бил в рубли, че тогава става въпрос колкото една френска кола, била тя и по-луксозна ...
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя милиард беше причината да утрепят Пол.. За пари.. за пари.. на ционистите говори
24
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бърз милиард на гърба на един мъртъв актьор! Това е истината! Американците бизнесмени познават лицемеритето на хората и го използват да правят пари. Така правят и пари с холограмата на Майкъл Джексън. А иначе го плюха и съсипаха, докато не се самоуби!
23
5
 
13
 
! Отговори
умрял холивуд преди 8 години
Великият Брандо преди десетилетие се изцепи:откакто *** взеха холивуд кино няма няма и да има. В случая е така. Население ковто не знае че има и други континенти че Турция не е пуйка иче има държава Франция каква кинематография може да създава. Гледайте и после не се чудетезащо децата са ви *** но да ама не и вие сте такива.
22
5
 
38
 
! Отговори
FR преди 8 години
Подобни филми са чалгата на киното. Гледат ги и им се радват същите "интелигенти". После тръгват с трошките си по пътищата и претрепват със себе си и невинни хора.
21
5
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Все пак да гледаме позитивно на нещата ,това вече трябва да е последната серия!
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах го на 4DX, защото единственият смисъл беше да усетя скоростта, вибрацията и емоцията. Много момичета въздишаха по мускулестия Вин Дизел, а аз се зарекох да стана като него.
19
1
 
8
 
! Отговори
Гената преди 8 години
Това е невероятно количество пари. Като знам, че всички работещи българия за 1 месец горе-долу произвеждат стоки и услуги за такава сума. Или ние сме много зле, или американците са супер добре.
18
5
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 15Брачед, тя реалността е ясна. Няма какво да съм на ТИ с нея. По скоро си задавам въпроса защо на такива като теб им харесват компютърните ефекти в такива филми. И не ме разбирай погрешно- обичам фантастиката, НО когато е оправдана- тоест когато има за какво да се наложи, както в Терминатор 2 например- най-великият фантастичен филм. Има много фантастични филми, но с ГМО ефекти, тоест с отровна компютърна некадърност захранени. Понял?
17
1
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Филма бил *** ,ами след първия не разбрахте ли че всички следващи части са общо взето един и същи фил заснет няколко пъти!Разбира се смъртта на някой актъор във екшън продукция е ,като джакпот за продуцентите и студиото!
16
3
 
6
 
! Отговори
Легендата преди 8 години
Хубав филм, но ако не беше историята със смъртта на главния герой, трудно щеше да вземе повече от 300-400 милиона. Всеки случай се възползваха повече от перфектно от ситуацията. Първата и петата част въпреки това ми допадат повече.
15
4
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Дали филма е добър не знам. Такива олигофрении не гледам !Знам обаче, че много *** гледайки този филм ще се помислят за пилоти от Формула 1.А, това ще доведе до още катастрофи и още умрели хора в България.Новото поколение си мисли, че животът е интернет игра - умираш и после натискаш "Рестарт" ... :)
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз си искам парите обратно.. откъм ефекти и екшън беше супер, но сценария беше пълна боза