"Бързи и яростни 7" догонва успеха на "Аватар"

Филмът за четвърти път оглави бокс офиса на САЩ
27 апр 2015 12:40, Петя Славова
5
"Бързи и яростни 7" догонва успеха на "Аватар"
Вин Дизел в кадър от "Бързи и яростни" 7. Снимка: Форум Филм

Седмият филм от поредицата "Бързи и яростни" оглави за четвърта поредна седмица бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от продажбата на билети 18,3 милиона щатски долара, съобщиха световните информационни агенции.

По света "Бързи и яростни 7" стана едва третият филм с приходи от над 1 милиард долара, пише БТА. Той е особено популярен в Китай, където постави рекорд с 323 милиона долара. Макар и да имаше съмнения за успеха на екшъна заради смъртта на Пол Уокър, той вече донесе 1,3 милиарда долара от прожекции по света. Само две други продукции - "Аватар" и "Титаник" на режисьора Джеймс Камерън са имали по-голям успех.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка остана "Ченгето на мола 2" с приходи от продажбата на билети 15,5 милиона долара. Следва дебютният "Вечната Аделайн" с Блейк Лайвли в главната роля. Филмът за неостаряващата жена донесе 13,4 милиона долара. На четвърто място е анимацията "У дома", а на пето - "Самотен" /"Unfriended"/ с 6,2 милиона долара.

Следващата седмица всички тези филми ще бъдат засенчени от завръщането на най-силните супергерои с "Отмъстителите: Ерата на Ултрон", който ще излезе по киносалоните в САЩ в четвъртък, но вече дебютира в 44 държави през уикенда. "Дисни" съобщи, че филмът е с по-големи приходи от "Отмъстителите" от 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: САЩБързи и яростни 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Реалис преди 8 години
Точно заради смъртта на Уокър има такива приходи. Както и осмицата, пак на тая кълка ще лежат.
2
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 8 години
И какво има да се гледа в тези "Бързи и яростни"?!
1
1
 
3
 
! Отговори
ss преди 8 години
няма такава боза.....