Между селото и града в "Щурец в ухото"

Стефан Мавродиев и Павел Попандов ще представят филма
26 май 2015 17:34, Петя Славова
2
Между селото и града в "Щурец в ухото"
Снимка: Дом на киното

Какво е да имаш "Щурец в ухото" ще ни припомни едноименния филм на Георги Стоянов, който ще има прожекция в Дом на киното на 27 май от 18.30 часа.

Прожекцията е част от дискусионен клуб за българското кино, който се провежда там традиционно всяка сряда. Входът е свободен, а филмът ще бъде представен от кинокритика Петя Александрова, която ще обсъди със зрителите темата "Между селото и града". Специални гости ще са режисьорът Георги Стоянов и актьорите Стефан Мавродиев и Павел Попандов.

А историята от добре познатия филм от 1976 г. ни среща с Евтим и Пешо, които решават да напуснат родното си село и да отидат да живеят в големия град.

Със себе си носят не само огромно количество багаж, но и угризения. Евтим се е разделил с брат си след драматичен скандал за няколко талпи, а Пешо е изоставил родителите си, без да им се обади.

Застанали на пътя сред камара от вещи, те представляват колоритна гледка за подминаващите ги коли. Но двамата приятели имат възможност да се срещнат очи в очи с многообразието на живота.

Виждат щедра отзивчивост и всеотдайност, но и дребна подлост и егоизъм; виждат вълнуващата чистота на голямата любов и отблъскващото двуличие. Тези срещи по свой начин са съдбоносни за момчетата, които си задават въпроса дали са взели правилното решение да напуснат селото и да отидат в града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Велик филм! Старите български филми са гениални и незабравими! Те са част от уникалната ни българска култура и трябва да се гордеем с тях. Имахме уникални творци и дано пак имаме:)
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер филмче. Комедия, драма, всичко. Жалко, че вече нямаме такива артисти, да правят такива естествени филми. Добре че ме подсетихте. Сега ще си го пусна.