Кино по съседски

Столичните квартали събират приятели с прожекции
24 юли 2015 08:10, Петя Славова
0
Кино по съседски
Снимка: Сдружение АС

Около десетина дни остават до момента, в който киното ще се промъкне между блоковото пространство на пет столични квартала и ще привлече живеещите там хора.

Започват прожекциите на съвременни български филми на открито с Блок Кино. Входът е свободен, а организаторите привличат хората към кварталите Княжево, Младост, Света Тройца и Хиподрума. Последната дестинация е хижа "Планинарска песен" на Витоша.

Компании от квартала могат да се съберат на вечерни разговори по съседски пред блока и да запълнят летните вечери с кино на открито.

Още по темата

Сюжетите са обърнати към деня на обикновения човек, който не блести с особени заложби, но иска да изживее своя живот.

На 4-ти август в кв. Княжево, в двора на 26 СОУ 'Йордан Йовков” програмата на Блок Кино стартира с пълнометражния игрален филм на Георги Дюлгеров Лейди Зи (2005) и късометражния Чест (2013) на младия режисьор Павел Веснаков.

На 6-ти август кв. Младост 3 ще се преобрази с прожекцията на Зад кадър на Светослав Овчаров (2010) и късометражния Паркинг (2014) на Ивайло Минов.

Подслон (2010) на Драговмир Шолев и Учител на Орлин Милчев a.k.a. Атила ще бъде на 11ти август на
откритата сцена в квартал “Света Тройца”.

13ти август и квартал Хиподрума са датата и мястото на 4-тата прожекция. Блок Kино ще е на гости в двора на 51 СОУ “Елисавета Багряна” с Потъването на Созопол (2015) на режисъора Костадин Бонев и Мечти на Камен Коларов.
Последната прожекция на Витоша включва филма на Любомир Младенов "Витоша", както и късометражния "Малкият принц" на Филип Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Блок Кино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари