Да се довериш на непознат: "Боргман"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
19 май 2019 09:22, Петя Славова
6
Да се довериш на непознат: "Боргман"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Дилемата да помогнеш на непознат или да живееш неутрално разглежда холандският режисьор Алекс ван Вармердам във филма си "Боргман".

Сюжетът отваря вратите на дома на заможна фамилия, която решава да даде подслон на никому неизвестния Камиел Боргман. Тайнственият непознат бързо влиза под кожата на децата и дамите в семейството, но дали очевидното е истина. Спокойствието в къщата е изместено от сковаващи от ужас случки и страхът бавно, но сигурно поглъща атмосферата.

Вармердам е безкомпромисен към недостатъците и грешките на персонажите, описвайки ги в студени тонове. Филмът му е потресаваща препратка към известната картина на Хенри Фюсли "Кошмарът" (1781). Доказателството се вижда в емблематичен кадър от филма, който твърде злокобно цитира художествената творба.

Ролите са поверени на Ян Бижвое, Хадевич Минис и др. Гледайте "Боргман" на 19 май от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Хххййгйлк преди 4 седмици
Не ми харесва филм, защото това нещо много ужасно да го убиват на майка и баща, а останалите децата къде ще прижевянат. Не ми харесва ужасно е
4
1
 
3
 
! Отговори
Карма преди 4 седмици
Филм за холандски алоджии и един поп дето ги гони по дупките дето се крият,разликата е, че тук алоджиите живеят в палати ,а в Холандия се крият в ями в гората....
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 1

няма смисъл,тази медия ......................................
2
7
 
6
 
! Отговори
Коча преди 4 седмици
Брутален филм. Гледайте го.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хенри Фюсли го учихме като Йохан хайнрих Фюсли.
Препоръчвам на Петето преди да изтропка нещо да попровери тук-там кое-как.