Филмът за Елтън Джон с гей сцени, дрога... и ? 1 млн. от бюджета на Ватикана

Папа Франциск нареди проверка на финансите на Светия престол
45
Филмът за Елтън Джон с гей сцени, дрога... и ? 1 млн. от бюджета на Ватикана
Снимка: Reuters, архив

Над един милион евро от парите на Ватикана са отишли в бюджета на филма за Елтън Джон "Рокетмен", който съдържа откровени сцени с гей секс и дрогиране, съобщава италианското издание Corriere della Sera, цитирана от "Труд".

Още по темата

Разкритието става след като Папа Франциск нарежда проверка на финансите на Светия престол. Така се разбира, че Ватиканът, през малтийски инвестиционен фонд, е дал общо над 4,5 милиона долара на две големи заглавия, които излязоха преди месеци – "Мъже в черно 4" и "Рокетмен".

Сол в раната на Ватикана се добавя от обстоятелството, че парите, използвани за финансиране на филми, по принцип били предназначени за благотворителност и "добри дела".

Особено проблемно за църквата е съдържанието на "Рокетмен", който разказва за изпълнения с хомосексуални оргии и наркотични вечери живот на поп звездата сър Елтън Джон.

Филмът, показан по-рано през годината и в България, получи положителни рецензии в специализирани LGBT медии, защото съдържал "най-реалистичния гей секс, показван на екран". Това, разбира се, влиза в остро противоречие с учението на Католическата църква.

Преди разкритията папа Франциск публично обяви, че е притеснен от "модната хомосексуалност" и заяви, че в Католическата църква няма място за свещеници гейове.

Папата смята хомосексуалността в рамките на църквата за "особено опасен въпрос".

Скандалът с финансирането на "Рокетмен" допълнително ще възпламени критиците на управлението на Католическата църква и ще влоши имиджа на Ватикана, който още не може да бъде възстановен напълно от предишни разкрития за корупция и педофилия в международен мащаб. По-рано през годината излезе бомбастична книга на френски журналист, в която се твърди, че хомосексуалното поведение е повсеместно в католическата църква. Според някои източници на автора обратните свещеници са около 80%, а от компютрите на Ватикана редовно се влиза в гей порно сайтове. Други журналисти и "вътрешни хора" оспориха някои твърдения в книгата, но посочиха, че със сигурност има много хомосексуалисти в редиците на Ватикана.

Преди години Католическата църква беше замесена и в грандиозен педофилски скандал след разкрития за системно сексуално посегателство над деца от близо 3000 свещеници, продължило десетилетия и прикривано от някои от най-могъщите фигури във Ватикана. Разследванията доведоха до множество публикации, арести, дела, присъди и официални извинения от Светия престол.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А филм за Ленин с гей-сцени кога?
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" получи положителни рецензии в специализирани LGBT медии, защото съдържал "най-реалистичния гей секс, показван на екран""... и тези болни мозъци непрестанно вият за права и закрила от държавата...
33
1
 
4
 
! Отговори
айде стига вече преди 2 години
Е то в тая църква нормални има ли ? На колко деца съсипаха живота завинаги ? А за колко незнаем?По гнусни същества от тея с робите няма.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30Нашата църква имала 2-8, гея. Много важно. Ватикана от векове е Содом и Гомор.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
изкуството не трябва да има нищо общо със сексуалната ориентация! Това, че Елтън Джон е велик изпълнител-така е! Това, че е мазен ***- също е така! Но вече хората ги интересува само сексуалната ориентация и скандалите!
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те па понеже само в Католическата са гейове. Помним и в нашата какви гей-скандали имаше.
29
1
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Защо никога не пишат или не казват: - Кои точно личности или организации стоят зад масовата гей пропаганда? - Защо се опитват да я налагат? - Какво всъщност целят? Това си е пъклено и долно дело...
28
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братя българи, опитайте секс и с жена. Може и да ви хареса.
27
3
 
9
 
! Отговори
анон преди 2 години
"хомосексуалното поведение е повсеместно в католическата църква"Абе като се сетя за едни разкрития на "Господари на ефира", май не е само в нея... Това, което става в нашите манастири, също е далеч от богоугодно.
26
0
 
15
 
! Отговори
Яшар Керим преди 2 години
При мюсюлманите и католиците, гeй общуването е най-нормална форма на любов.
25
12
 
10
 
! Отговори
Бау преди 2 години
До 24Не съм. Аз не вярвам в историйки от преди 2000+ години. Живея през 2019 :D Нямам нужда "божии заповеди", за да съм добър човек...
24
1
 
4
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
Тъй като имаш голям защитник в лицето но м0деrатора, та да попитам по друг начин-Вие мюсюлманин ли сте?
23
0
 
25
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Сър гей фрашкан с пари зима благотворителни пари от папата и праи реклама на антихристиянски ценности...после папата говори за добродетели... Лицемерие, осъвършенствано векове наред, ама нещата се обръщат рано или късно!
22
2
 
10
 
! Отговори
БургаШки лешпер преди 2 години
До Rocketman; Велик товрец и още по-велик negepacT!
21
1
 
11
 
! Отговори
Содом преди 2 години
и Гомор!
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Филмът за Елтън Джон с гей сцени, дрога..."Ще пропусна.
19
26
 
10
 
! Отговори
Rocketman преди 2 години
Виждам тук някакви потни български чалгари обсъждат личността и творчество на един от най-великите творци в съвременната музика. Колко ли *** селски субект трябва да си, за да отричаш гения на Елтън Джон...
18
0
 
11
 
! Отговори
Вертеп преди 2 години
Вертеп
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Папа Франциск нареди проверка на финансите на Светия престол"Сигурно сценаристите са забравили да включат някоя сценка с посегателство над дечица.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек е време да бъде сменен с друг папа.