Да опитоми Изтока и Запада може само "Кралица на пустинята"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
23 май 2020 10:35, Петя Славова
1
Да опитоми Изтока и Запада може само "Кралица на пустинята"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Странни таланти притежават персонажите на германския режисьор Вернер Херцог. Така е във филма му "Кралица на пустинята".

Историята е за Гертруд Бел (Никол Кидман) - жена, успяла да стане дипломатически секретар и да се внедри в политическия ред в Близкия изток.

Годините са малко след Първата световна война, а Гертруд успява да стане водеща фигура в един изцяло мъжки свят, превръщайки се в медиатор между Ориента и Британската империя.

Херцог Вернер разглежда политическите й постижения, вмъквайки и личните й драми, повлияли в живота й. Неуспехите в любовта са свързани с няколко мъжете, които героинята среща по пътя си. Всеки от тях оставя важна следа в нейните следващи избори. Ролите са поверени на  Джеймс Франко - британски дипломат, Робърт Патинсън . Лорънс Арабски и Деймиън Люис - британски консул.

Епосът е заснет изключително прецизно, а в силата на пустинята Гертруд намира отражение на личната си самота. Режисьорът улавя различията между Запада и Изтока, опознаващи се, покрай героинята му, но възможно ли и опитомяващи се...

Гледайте "Кралица на пустинята" на 23 май от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


1
Още от Кино
Когато миналото срещне настоящето в "Призраците на Исмаел"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако "политическия ред" означава убийства,изтезания,заробване,грабеж,защото точно това се е случвало,а сега ще ги представите като ангелчета небесни,че не са ограбвали и убивали населението,смях в залата!