Кое е скрито-покрито в "Алтамира"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
13 сеп 2020 14:45, Петя Славова
27
Кое е скрито-покрито в "Алтамира"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Хю Хъдсън е по следите на любителя-археолог Марселино де Саутуола, поел из пещерата "Алтамира". Режисьорът на "Огнените колесници" и "Мечтах за Африка” представя красотите на скалните рисунки от палеолита в пещерата, намираща се в Кантабрия, Испания.

Историята в "Алтамира" ни връща към 1879 г., когато виждаме как се стига до едно от най-важните открития на 19-ти век. Години по-късно пещерата влиза в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Хъдсън проследява сложния и изпълнен с перипетии път на Саутуола (Антонио Бандерас) и неговата 9-годишна дъщеря Мария, която дава своя принос за историческото откритие.

Гледките са разнообразни, потапящи в атмосфера, показваща силата на природата. Зелените хълмове се сменят със заснежени върхове из бреговете на Северна Испания под музикалния съпровод на Марк Нопфлър (основателя на Dire Straits).

В останалите роли ще видим Рупърт Еверет, Голшифте Фарахани, Никълъс Фарел, Хенри Гудман, Пиер Нини, Клеман Сибони и Алегра Алън.

Гледайте "Алтамира" на 13-и септември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


27
Още от Кино
Да озаптиш младостта в "Мустанг"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Стопляте ли? преди 1 седмица
Господин Премиер - втората шепа за да стане как трябва! Втората шепа я няма и я няма от много време и затова нищо не става! Втората шепа означава образованието национален приоритет. Обаче понеже я няма някой трябва да се бръкне за да има. И миналата година бях аз и каква изненада, каква невероятна футболна драма. И то взе че стана! И вие после к'во бой през ръчичките и рушветчето от другите. За предпоследен път ти казвам - дай ми гиииииии....
23
0
 
0
 
! Отговори
Как ще си стигнем... преди 1 седмица
И след мъглата, а мъгла ...кой пак пусна рушвета и кой го взеееее и кой ще високи от двамата ????
22
0
 
0
 
! Отговори
Не ви ща ... преди 1 седмица
Извинениетоооооооо ....
21
0
 
0
 
! Отговори
Дай ми ги преди 1 седмица
Дай ми гиииииииииии ....
20
0
 
0
 
! Отговори
В смисъл: преди 1 седмица
Аз знаех, интуитивно знаех, че тия проекти се готвят в помощ на образователния процес. И аз го проработиха преди да ги обявят и го направихме супер и дето се вика ши.ба.на.та ви шуробаджанащина в най-бедните региони на Европа и да не ни го дадете. Някой ще виси!

Ко викаше Славейков - потурковци, фасулковци ....
19
0
 
0
 
! Отговори
Ми награди преди 1 седмица
Награди на Кабала, че са първи и единствени?
Пари няма, ама аз вадя от джоба си! Много готини моливчета от най-хубавите ония скъпите 125 лева разходи.

Ех, лошо, ех лошо е света устроен ...
А може по друг начин може да е ...

Ши.ба.н нацист и вицекрал си Симоооо и нищо на света не може да промени тоя факт....
18
0
 
0
 
! Отговори
Ми ето ... преди 1 седмица
Давам последните примери - тръгнали сме да правим с учениците един 70 квадратни метра колаж "Пътят на изкуството". Пари няма, ама няма да му позволя на тамяна да ми направи лоша година и взимам малко пари назаем от колега от банка - за бои, материали, картон, зареждане на принтерния тонер, поливинилацетатно лепило, лакове, четки и трябва някъде към 300 лева да си върна, ама колажа направен, дипломни работи направени и първи проработен Кабал в България факт! Е няма ви направя кефа!
17
0
 
0
 
! Отговори
Ето бе хора преди 1 седмица
Седим си аз, работим си, като писне по Неков време взема се поскитам насам натам правя си индивидуална служебна разходка с лично мой средства и си ги връщам после. Това, че някви от собствените си дела ги прибира Косача или Косачката как точно е мой проблем. Аз ви казвам, че обичам цивилизован, а не средновековен тамянов въздух понякога ....
Ето и Марселино - 20 години лъжеш и после като го закопали Е прав беше Ко.пе.ле.то ....
16
0
 
0
 
! Отговори
*16 преди 1 седмица
Значииии аз си скитам, гледам, това са хубавите неща на Евросъюза, обмяна на опит, обмяна на идеи - посъбера малко пари или някоя банка и отивам и каквото науча от там го синтезирам и го прилагам в пряката си работа. Европейските ми колеги постоянно го правят -ама понеже съм аз имал съм задни мисли.
Скитам си бе ...
Да ми откраднат чистачките от моята скромна кола (S.T.E.M проектите демек) , как ще я карам нататък в тази гъста мъгла ... Да си ги сложи отзад .... Имам предвид на задното стъкло..
15
0
 
0
 
! Отговори
*14 преди 1 седмица
Ама как сте си мислили, че аз искам нещо от вас бе хора. Аз съм хлапето дето се скрило в кораба на тати да се скрие от тамяна.
I work for a living morons - now give me 40 pushups and then 40 more!
14
0
 
1
 
! Отговори
До долните к-ри преди 1 седмица
Пич, смени си дилъра и се лекувай!
13
0
 
0
 
! Отговори
*13 преди 1 седмица
КАБАЛ ПЪТЕКАТА
12
0
 
0
 
! Отговори
Ъъъъъъъъ преди 1 седмица
И аз си имам да си прокарвам Канал пътеката тука за следващите три години след една година имам работа на север, след още една имам малко работа по София, на третата имам пак работа на север лятото. Та за какво си говорехме .... А за това, че не мърдам от тука и не искам и тамяна мое ме хване зааааа .....чистачките и задното стъкло ....
11
0
 
0
 
! Отговори
Какво друго преди 1 седмица
Германците го не казват, но инвестицията направена в началото на 20 век с Баухаус комплексите се е изплатила 1000 пъти за сто години. Ама и от тях вече има по-добро. И ми е интересно като се говори за инвестиции тия дни се чудя к'ви хора сте бе - гледате само в тамяна, задниците на хората - сигурно щото имам хемороиди идиокрацията изследва формата и размерите им и какво и как да откраднете и да излъжете.
Едно училище да не може да направите!
Тоя дето гушна букета Кви ги вършеше. Питайте Иванова
10
0
 
0
 
! Отговори
Между другото: преди 1 седмица
Каквото ми дадоха да снимам в Баухаус - снимах целия първи етаж не ми дадоха разрешение да видя другите три етажа, ама схванах идеята. Каквото трябваше да бъдат комплексите Авангард навремето само че напълно оборудвани и осъвременяване всяка година с едногодишни договори за персонала. Кой смогне преподписва и парите добри, обаче работата е до припадък ...
9
0
 
0
 
! Отговори
P.S. преди 1 седмица
Сега някой пак бръкна и побутна едни S.T.E.M проекти да не се случат. Мирише ми на тамян за тая намеса. Значи първо пречат, после и новото не дават да дойде и после що някой помирисал бъзето, ритнал камбаната и гушнал букета. Светската държава или църквата мама ви? Работа или погребения. За свещенниците това е едно и също. Кръста или държавата.
Европа или средновековие!
Няма средно положение!
8
0
 
0
 
! Отговори
Послепис: преди 1 седмица
А и кв'о друго? Еми дълго преди Адолф Хитлер Германия има своя Баухаус! Училища за дизайн - и там от пирони до самолети. Не си го признават немците и няма защо, но в основата на германската икономическа мощ са били тези образовани в тези училища хора! Индустриална епоха!
Информационна епоха ъъъъъъ Немските училища ги има и до ден днешен.

А едно българско държавно и частно финансирано????? Една богата вечеря и бал за вас????Стопляте ме какво искам да ви кажа ... За к'во се карате пара да барате
7
0
 
0
 
! Отговори
Какво друго? преди 1 седмица
Тоя народ друго освен грънци и цъ.рв.ул.и друго не може да прави!
За кой занаят не трябва рисувание бе господа!
Рисувайте, рисувайте, рисувайте докато сами не се превърнете в рисунка.

И ни един от вас нема да си развърже мисията да направите едно читаво и най-съвременно училище за многомилиардна сфера!

Само другите да ги правят тия работи, при нас да са ниско относително трудни и художниците да са концлагеристи с увеличена норма за деня, месеца, годината. Срам ме е от вас!
6
0
 
0
 
! Отговори
Интересува ви? преди 1 седмица
Аз ли какво ще кажа? Моя един процент? Ок казвам го - след последните 30 години - изкуството и творчеството не са същите нито в комерсиалната нито в индивидуалната сфера. Това, което казвам е че е срам и позор за 30 години да се направи само един ВУЗ със супер материална база за богатите, едно-две читави частни училища за богатите и нито едно училище за Съвременни изкуства и медии, което да не е художествената гимназия в София, Казанлък, Трявна. А в момента са индустрия за много милиарди !
5
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм го казвал преди 1 седмица
Г-н Халваджиян на богатия мисията му в живота е да развърже кесията за да се направи тоя един процент, тая щипка новаторство. Човек и добре да живее ....но оставя след себе си .......сещате се. И тук идва Иван Кирков с великия му лаф:
Ваньо не знам дали ще ме разбереш, но на много малко хора им приличат парите тия дни!