Отношенията между баща и син са като "Свята любов"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
18 апр 2021 11:05, Петя Славова
16
Отношенията между баща и син са като "Свята любов"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Поколенческите различия в семейството нищи творечският тандем Бено Делепин и Гюстав Керверн в "Свята любов". Фокусът пада върху баща и син (изиграни от Жерар Депардийо и Бено Поелворд), които стигат до неизреченото помежду им покрай посещението на земеделско изложение в Париж.

По-възрастният се е вкопчил в идеята да запази корените и потеклото ди, включващо и бика за разплод Навуходосонор. В същото време младият му наследник търси начини как да избяга от семейния бизнес и да се освободи от фамилната обремененост.

Пътят един към друг става възможен покрай винения тур, при който ги съпровожда шофьорът на такси Майк.

Делепин и Керверн ни поднасят свежа история, изпълнена с тънка самоирония и сарказъм, а пътешествието из семейните отношения е полято от хубаво вино, наситени гледки и романтични моменти.

Спомени, ситуации и глътки алкохол развързват езиците на персонажите, които стават все по-искрени един към друг. Все пак екстравагантният хумор оставя и тръпчив послевкус.

Филмът получава номинация за най-добър чуждестранен филм от Международния фестивал в Единбург 2016. Останалите роли са поверени на Венсан Лакост, Селин Салет, Гюстав Керверн.

Гледайте "Свята любов" на 18 април от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този филм ,както и много други само за 20 -ти път го давате??Вярно има хора ,които не са го гледали и биха искали да го видят ,ама вече се прекалява с едни и същи филми по всички кабеларки за 100 пъти повтаряни ..иначе си прибирате парите за таксите